Εργαζόμενοι αναφέρουν συνάδελφό τους επειδή τους έστελνε email εκτός ωραρίου εργασίας

Η ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής είναι πολύ σημαντική για τους Γάλλους
20 Οκτωβρίου 2019 12:52
Εργαζόμενοι αναφέρουν συνάδελφό τους επειδή τους έστελνε email εκτός ωραρίου εργασίας

Στη Γαλλία είναι παράνομο να στέλνονται emails εργασίας εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα. Με αυτόν τον τρόπο το κράτος θέλει να δώσει μία ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αφοσιώνονται στις οικογένειές τους, στους φίλους τους και στα χόμπι τους χωρίς να νιώθουν υποχρεωμένοι να απαντούν σε emails από τους εργοδότες ή τους συναδέλφους τους.

Η 44χρονη πρώην ηθοποιός Sharon Au από την Σιγκαπούρη όμως μάλλον δεν είχε καταλάβει πως οι Γάλλοι τηρούν το συγκεκριμένο νόμο με θρησκευτική ευλάβεια, μέσα στον ένα χρόνο που ζει και εργάζεται στη Γαλλία.

Η…εργασιομανής Sharon πήρε την πρώτη γεύση την πρώτη της βδομάδα στη δουλειά, όταν έστειλε ένα email στις 8 το απόγευμα. Ο συνάδελφός της πήρε ένα screenshot από το email και το έστειλε στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, οι οποίοι με τη σειρά τους υπενθύμισαν στην Sharon να μην παρεκκλίνει από τις ώρες εργασίας.

Τρεις μήνες αργότερα έστειλε ένα ακόμα email στις 11 τη νύχτα για να διασφαλίσει πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη συνάντηση των 8:30 της επόμενης μέρας. Και πάλι, ο συνάδελφός της αγνόησε το email, πήρε ένα screenshot και το έστειλε στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, το οποίο αντί να την τιμωρήσει, ανησύχησε για αυτήν και την ψυχική της υγεία, προτείνοντάς της να ασχοληθεί με κάποια χόμπι όπως η γιόγκα, ενώ της χορήγησε και εισιτήρια κινηματογράφου για να κάνει κάτι εκτός εργασίας.

Tags: