Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας στο dark web

Εκατοντάδες συλλήψεις σε όλο τον κόσμο
17 Οκτωβρίου 2019 11:27
Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας στο dark web

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες την εξάρθρωση του μεγαλύτερου website παιδικής πορνογραφίας στο dark web. Ο 23χρονος Νοτιοκορεάτης Jong Woo Son, ιδιοκτήτης του Welcome To Video website, συνελήφθη στην Κορέα και καταδικάστηκε. Η επιχείρηση διεξήχθη με τη συνεργασία αστυνομικών αρχών από όλο τον κόσμο και οδήγησε στη σύλληψη 338 ανθρώπων από 12 χώρες. Κάποιοι έχουν δηλώσει ήδη ένοχοι, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν πως έσωσαν τουλάχιστον 23 κακοποιημένα παιδιά.

Οι Αρχές βρήκαν 8TB παράνομου περιεχομένου στον server του WTV, με περισσότερα από 250.000 videos. Μάλιστα το 45% των videos που έχουν ελεγχθεί έως τώρα ήταν νέα για τους ερευνητές. Οι πράκτορες κατάφεραν να εξαρθρώσουν το WTV μέσω του συστήματος πληρωμών του. Κάθε χρήστης λάμβανε μία μοναδική bitcoin διεύθυνση για να μπορεί να αγοράζει περιεχόμενο. Οι πράκτορες δίωξης οικονομικού εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τις bitcoin συναλλαγές μέσω ενός “εξειδικευμένου” προγράμματος που δεν αποκαλύφθηκε, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τη γενικότερη τοποθεσία του server, το διαχειριστή του site και εντέλει τη φυσική τοποθεσία του server. Οι Αρχές θέλουν επίσης να κατάσχουν τα bitcoins από 24 χρήστες και να αποζημιώσουν με αυτά τα θύματα.

Τα παιδιά από όλο τον κόσμο είναι ασφαλέστερα λόγω των πράξεων των ΗΠΑ και των διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας να κυνηγήσουν αυτή την υπόθεση και να ανακτήσουν τα χρήματα για τα θύματα. Θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε τέτοιους εγκληματίες τόσο στο darknet όσο και εκτός, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, για να διασφαλίσουμε πως θα λάβουν την τιμωρία που αρμόζει για τα ειδεχθή εγκλήματά τους. – Jessie K. Liu, Γενική Εισαγγελέας ΗΠΑ