Από το Pixel 4 λείπει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό

Το οποίο υπήρχε έως τώρα στις προηγούμενες ναυαρχίδες της Google
16 Οκτωβρίου 2019 09:47
Από το Pixel 4 λείπει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό

Από την κυκλοφορία του πρώτου Pixel, η Google έδινε στους χρήστες δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο για τις φωτογραφίες και τα videos τους στην πλήρη ανάλυσή τους, χωρίς περιορισμό δηλαδή στα 1080p video και 16MP φωτογραφίες όπως έχουν οι υπόλοιποι χρήστες Google Photos. Το Pixel 4 όμως φαίνεται πως θα έρθει χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό, αφού η σελίδα του προϊόντος αναφέρει στους όρους χρήσης πως προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για “υψηλής ποιότητας” φωτογραφίες και videos τα οποία μπορεί να είναι “συμπιεσμένα ή με άλλο μέγεθος”, υποδεικνύοντας πως οι κάτοχοι Pixel 4 θα έχουν την ίδια Google Photos υπηρεσία με κάθε χρήστη.

Δεν είναι όμως το μόνο χαρακτηριστικό που εγκαταλείπει η Google. Όπως ανακοινώθηκε, η Google σταματά την πώληση Daydream View headsets πλέον, εγκαταλείποντας το project. Το Pixel 4 δε θα υποστηρίζει την πλατφόρμα, ωστόσο η Daydream εφαρμογή και το store της θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τους υπόλοιπους Pixel χρήστες.

Είδαμε μεγάλη προοπτική στο VR των smartphones – να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartphone που κουβαλάς μαζί σου παντού για να έχεις μία εμβυθιστική on-the-go εμπειρία. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου παρατηρήσαμε κάποιους ξεκάθαρους περιορισμούς οι οποίοι κρατούν το smartphone VR από το να γίνει μία βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα. Κυρίως το να ζητήσεις από τον κόσμο να βάλουν το τηλέφωνό τους σε ένα headset και να χάσουν την πρόσβαση στις εφαρμογές τους που χρησιμοποιούν μέσα στη μέρα δημιουργεί μεγάλη τριβή.

Επίσης δεν έχει υπάρξει ευρύτερη υιοθέτηση από τους καταναλωτές ή τους developers όσο ελπίζαμε και βλέπουμε όλο και μειωμένη χρήση για το Daydream View headset. Οπότε ενώ δεν πουλάμε πλέον Daydream View και δεν υποστηρίζουμε το Daydream για το Pixel 4, το Daydream app και το store θα παραμείνουν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες.

Επενδύουμε πολύ σε εμπειρίες AR όπως το Google Lens, τις AR κατευθύνσεις στο Maps και το AR στο Search τα οποία χρησιμοποιούν την κάμερα του smartphone για να γεφυρώσουν τον ψηφιακό και το φυσικό κόσμο, βοηθώντας τους χρήστες να κάνουν περισσότερα με αυτά που βλέπουν και να μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους.