Η Tesla αλλάζει την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Τα ηλεκτρικά ρίχνουν την αξία μεταπώλησης των οχημάτων εσωτερικής καύσης
07 Οκτωβρίου 2019 10:16
Η Tesla αλλάζει την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ από το CapitalOne αποκαλύπτει πως στον τομέα των πολυτελών αυτοκινήτων, τα ηλεκτρικά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση με αποτέλεσμα να μειώνουν κατά πολύ την αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, η ισχυρή ζήτηση για Mercedes, BMW και Audi εξανεμίζεται καθώς οι αγοραστές μεταχειρισμένων προτιμούν κάποιο Tesla. Όλο και περισσότεροι κάτοχοι πολυτελών ευρωπαϊκών αυτοκινήτων πουλούν τα οχήματά τους για να αποκτήσουν ένα νέο Tesla, με αποτέλεσμα η αγορά να  κατακλύζεται με φθηνά πολυτελή ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη αύξηση στη ζήτηση αυτών.

Τα νούμερα δείχνουν πως τους πρώτους 6 μήνες του 2019, μία BMW 320i του 2018 έχασε το 20% της αξίας της και μία Mercedes B-Class του 2016 έχασε το 30%, με τις τιμές να πέφτουν ακόμη χαμηλότερα και από ένα νέο Toyota Camry ή Honda Accord.

Μπορεί η αγορά των ΗΠΑ να διαφέρει αρκετά από την ευρωπαϊκή, να σημειώσουμε όμως πως το Tesla Model 3 ήταν στην κορυφή των πωλήσεων σε Ολλανδία και Νορβηγία φέτος. Τα δεδομένα δείχνουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταμορφώνουν την αγορά με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι ίσως περιμέναμε.

Tags: