Το Smart Summon της Tesla προκαλεί προβλήματα στα πάρκινγκ των ΗΠΑ

Αναφορές για συγκρούσεις και επικίνδυνες καταστάσεις
01 Οκτωβρίου 2019 09:58
Το Smart Summon της Tesla προκαλεί προβλήματα στα πάρκινγκ των ΗΠΑ

Η Tesla διέθεσε στους πελάτες της το νέο Smart Summon χαρακτηριστικό μέσω της 10ης έκδοσης του λογισμικού της, με το οποίο οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της μπορούν να το καλέσουν από απόσταση 60 μέτρων με το smartphone τους και το όχημα ξεπαρκάρει και έρχεται μπροστά από τον οδηγό αυτόνομα. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο απλή, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες Tesla αναφέρουν περιπλοκές με τη νέα λειτουργία, ενώ μερικοί αναφέρουν και ελαφριές συγκρούσεις με άλλα οχήματα.

Αρκετοί έχουν ανεβάσει μάλιστα videos με τις προσπάθειές τους στα social media, όπου εμφανίζονται παρολίγο συγκρούσεις και καθυστερήσεις στις αντιδράσεις του αυτοκινήτου λόγω των πεζών. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Electrek, ευθύνη φέρουν και οι κάτοχοι οι οποίοι δε χειρίζονται σωστά το Smart Summon, ενώ θεωρεί πως πολλοί λένε ακόμα και ψέματα για το τι πραγματικά συνέβη.

Η Tesla πάντως προειδοποιεί πως ο χρήστης πρέπει να έχει στο οπτικό του πεδίο το αυτοκίνητο όσο το καλεί, ενώ σημειώνει πως ο ιδιοκτήτης “είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το όχημά του και πρέπει να παρακολουθεί τον περιβάλλοντα χώρο καθώς το όχημα μπορεί να μην ανιχνεύσει όλα τα εμπόδια” και συνεχίζει εφιστώντας την προσοχή ποδήλατα και ταχέως κινούμενους ανθρώπους.