Το Facebook ξεκίνησε να κρύβει τον αριθμό των likes στα posts

Για να μην είναι τα posts αγώνας δημοφιλίας
28 Σεπτεμβρίου 2019 10:13
Το Facebook ξεκίνησε να κρύβει τον αριθμό των likes στα posts

Το Facebook ξεκίνησε από χτες να δοκιμάζει να κρύβει τον αριθμό των likes στα posts των χρηστών σύμφωνα με το TechCrunch. Προς το παρόν, η δοκιμή πραγματοποιείται στην Αυστραλία και οι χρήστες εκεί αντί για έναν αριθμό like, βλέπουν το post να έχει like από “έναν φίλο και άλλους”. Με τη δοκιμή αυτή το Facebook θέλει να διαπιστώσει αν οι χρήστες θα είναι θετικοί σε αυτήν την αλλαγή, έτσι ώστε να γίνει ευρύτερα διαθέσιμη.

Πραγματοποιούμε μία περιορισμένη δοκιμή όπου τα likes, τα reactions και ο αριθμός των προβολών video γίνονται ιδιωτικά σε όλο το Facebook. Θα συγκεντρώσουμε δεδομένα για να καταλάβουμε καλύτερα αν αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών.

Ο χρήστης που θα ανεβάζει το post θα μπορεί να βλέπει τον αριθμό των likes και την πλήρη λίστα των ανθρώπων που αντέδρασαν στο post του, αλλά οι υπόλοιποι θα βλέπουν απλά πως ένας φίλος και άλλοι έχουν κάνει like στο post, μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη που συνδέεται με τη χρήση των social media.

Να θυμίσουμε πως το Instagram πραγματοποίησε την ίδια δοκιμή στον Καναδά με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα αφού οι χρήστες ανέφεραν πως τους άρεσε το νέο χαρακτηριστικό.