Το Facebook ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για να αντικαταστήσει τα smartphones

Τα Orion αναπτύσσονται σε συνεργασία με τη μητρική εταιρία της Ray-Ban
21 Σεπτεμβρίου 2019 10:31
Το Facebook ετοιμάζει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για να αντικαταστήσει τα smartphones

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC, το Facebook θα συνεργαστεί με τη μητρική εταιρία της Ray-Ban, την Luxottica, για το project Orion στο οποίο θα αναπτύξουν smart glasses. Τα Orion δε θα είναι απλά έξυπνα γυαλιά, αλλά αναμένεται να αντικαταστήσουν τα smartphones, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με αυτά και σχεδιάζεται να βγουν στην αγορά κάπου μεταξύ του 2023 και 2025.

Τα γυαλιά θα έχουν λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, θα μπορούν να κάνουν κλήσεις, να προβάλλουν πληροφορίες, να μοιράζονται την τοποθεσία του χρήστη, ενώ η χρήση τους θα γίνεται φωνητικά από έναν ανεπτυγμένο ψηφιακό βοηθό.

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, αναφορά του The Information όμως επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του CNBC και προσθέτει πως πριν από τα Orion, θα δούμε τα Stella, ένα λιγότερο φιλόδοξο ζευγάρι γυαλιών στα πρότυπα των Spectacles τα οποία θα καταγράφουν τον κόσμο γύρω σας. Τα Stella θα λειτουργήσουν ως προπομπός των Orion, για να μπορέσει το Facebook να πάρει μια πρώτη εικόνα για την αντίδραση του κόσμου.