iPhone 11: Που πήγε το USB-C;

Του χρόνου πάλι
11 Σεπτεμβρίου 2019 10:48
iPhone 11: Που πήγε το USB-C;

Από την έλευση του USB-C πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την Apple να κάνει τη μετάβαση από το Lightning προς ευκολία των καταναλωτών οι οποίοι θα είχαν λιγότερα καλώδια για τις συσκευές τους. Και όλοι θεωρούσαν πως το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει με τα νέα iPhone που παρουσιάστηκαν χτες, αφού iPad Pro και MacBooks έχουν ήδη ασπαστεί το USB-C. Όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση όμως γρήγορα αντιλήφθηκαν πως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Η Apple επιμένει πεισματικά στη Lightning θύρα από το 2012. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι όλα τα Lightning αξεσουάρ που πουλάει όλα αυτά τα χρόνια και μία μετάβαση σε USB-C θα ανάγκαζε τους πάντες να αγοράσουν νέα. Τέτοια μετάβαση όμως έχει κάνει ξανά όταν απέσυρε το Lightning των 30 pins και εισήγαγε αυτό ξέρουμε σήμερα. Περιμένει ίσως να κάνει τα τηλέφωνά της να φορτίζουν μόνο ασύρματα; Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που να φορτίζει συσκευή όσο γρήγορα φορτίζει ενσύρματα. Ίσως να φταίει το γεγονός πως η τεχνολογία του USB-C ορίζεται από τρίτους και όχι από την Apple, η οποία με το Lightning μπορεί να μεταβάλει νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άμεσα.

Τα καλά νέα της παρουσίασης είναι πως για πρώτη φορά από το 2007, η Apple αναβαθμίζει τον αντάπτορα φόρτισης από τα 5W στα 18W, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αγοραστές να εκμεταλλευτούν την ταχεία φόρτιση “από το κουτί”. Η συσκευασία του iPhone 11 Pro και 11 Pro Max θα περιέχει φορτιστή 18W με USB-C έξοδο, ενώ θα περιλαμβάνεται και καλώδιο USB-C σε Lightning. Δυστυχώς το iPhone 11 θα παραμείνει με τον κλασσικό φορτιστή των 5W και αν θέλετε ταχεία φόρτιση θα πρέπει να αγοράσετε αυτόν των 18W καθώς και το καλώδιο USB-C σε Lightning.

Χωρίς USB-C και χωρίς 5G λοιπόν τα νέα iPhone με τους περισσότερους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην…επόμενη φορά.