Το νέο chip της Apple που προσφέρει αντίληψη χώρου στις συσκευές

Το U1 chip έχει πολλές δυνατότητες
11 Σεπτεμβρίου 2019 10:18
Το νέο chip της Apple που προσφέρει αντίληψη χώρου στις συσκευές

Κάτω από τα ραντάρ της χτεσινής παρουσίασης της Apple πέρασε η αναφορά του U1 chip της εταιρίας, με το “U” να σημαίνει “ultra-wideband”. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία της Apple με την οποία μπορούν να εντοπιστούν με ακρίβεια στο χώρο συσκευές που διαθέτουν το ίδιο chip, από τα νέα iPhone 11 μέχρι κι άλλες συσκευές που σίγουρα θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Τι κάνει όμως ακριβώς το U1 chip; Χρησιμοποιεί ραδιοκύματα χαμηλών συχνοτήτων για ασύρματη μετάδοση δεδομένων. Έτσι, ένα iPhone 11 θα μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια ένα άλλο iPhone 11 και μέσω AirDrop να μεταφέρει γρήγορα αρχεία. Σκοπός της Apple είναι η έλευση του chip και σε άλλες συσκευές για να κάνει το οικοσύστημά της πιο γρήγορο και πιο εύκολο στη χρήση.

Σκεφτείτε το ως GPS στην κλίμακα του σαλονιού σας. Οπότε αν θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο με κάποιον μέσω AirDrop, απλά στρέψτε το iPhone σας προς αυτόν και θα είναι ο πρώτος στη λίστα.

Μία πιθανή χρήση του U1 η οποία φαίνεται να είναι κρυμμένη στη beta του iOS 13 είναι το Apple Tag, μία δυνατότητα εντοπισμού συσκευών στα πρότυπα των συσκευών της Tile, με τις οποίες εντοπίζετε τα κλειδιά, το πορτοφόλι σας και άλλα αντικείμενα που είναι εύκολο να χάσετε. Πολύ πιθανό να δούμε κάποια σχετική ανακοίνωση από την Apple στο ετήσιο iPad event του Οκτωβρίου.

Tags: