Α13 Bionic | Το ισχυρότερο chip σε smartphone

Φέρνει τεράστιες βελτιώσεις στη διάρκεια μπαταρίας των νέων iPhone
11 Σεπτεμβρίου 2019 10:00
Α13 Bionic | Το ισχυρότερο chip σε smartphone

Η Apple αποκάλυψε χτες τα νέα της iPhone 11 και αποκάλυψε το νέο chip που τα τροφοδοτεί, το A13 Bionic. Κατά την παρουσίαση η Apple τόνισε πως το A12 είναι ήδη κατά πολύ ισχυρότερο από Snapdragon 855 και Kirin 980 και τόνισε πως το νέο A13 αυξάνει αυτή τη διαφορά, βελτιώνοντας τις επιδόσεις σε σχέση με τον A12 κατά 20%. Σημείωσε επίσης πως το A13 διαθέτει και την πιο ισχυρή GPU στην αγορά.

Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει το A13 δεν είναι η ισχύς του αλλά η διαχείριση της ενέργειας η οποία βελτιώθηκε κατά 40%, δίνοντας τέσσερις έξτρα ώρες χρήσης στο νέο iPhone 11 Pro και πέντε ώρες παραπάνω χρήσης στο iPhone 11 Pro Max. Ένα εκπληκτικό επίτευγμα είναι πως οι μηχανικοί της Apple χώρεσαν 8.5 δισεκατομμύρια transistors εκεί μέσα, ενώ ισχυρίζονται πως έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες εκμάθησης μηχανής από κάθε άλλο chip, με οκταπύρηνη neural engine που πραγματοποιεί 1 τρισεκατομμύριο υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Έχουμε δύο ισχυρούς πυρήνες και τέσσερις ενεργειακά αποδοτικούς στη CPU, ενώ η GPU έρχεται με τέσσερις πυρήνες. Στην παρουσίαση είδαμε το 3D game “Pascal’s Wager” ως επίδειξη των νέων δυνατοτήτων του A13 Bionic.

Tags: