Apple Watch Series 5 | Ανανεωμένο και με always-on οθόνη

Αποσύρεται το Series 4
10 Σεπτεμβρίου 2019 22:36
Apple Watch Series 5 | Ανανεωμένο και με always-on οθόνη

Η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά του smartwatch της το οποίο μπορεί να μη φέρει μεγάλες αλλαγές, μία όμως ξεχώρισε. Το νέο Apple Watch Series 5 διαθέτει always-on οθόνη, η οποία μένει μόνιμα ανοιχτή. Όταν δεν κοιτάτε το ρολόι, η οθόνη ρίχνει τη φωτεινότητά της, μένοντας όμως ανοιχτή στο watch face που χρησιμοποιείτε και αυξάνει τη φωτεινότητά της μόλις φέρετε το ρολόι στα πεδίο όρασής σας με την αντίστοιχη κίνηση του καρπού. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε την ώρα ή τις επιδόσεις σας όταν βρίσκεστε σε θέση γυμναστικής ή δεν μπορείτε να φέρετε τον καρπό του χεριού σας μπροστά σας για κάποιο λόγο.

Η οθόνη του νέου Apple Watch είναι LTPO τεχνολογίας και μπορεί να μεταβάλει το ρυθμό ανανέωσής της δυναμικά από τα 60Hz έως και το 1Hz, βοηθώντας σημαντικά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Παρόλη λοιπόν την always-on οθόνη, το Apple Watch Series 5 υπόσχεται την ίδια διάρκεια μπαταρίας με τον προκάτοχό του, δηλαδή 18 ώρες.

Υπάρχουν επίσης νέα watch faces σχεδιασμένα ειδικά για την always-on οθόνη. Στα του software, η Apple εισήγαγε μία νέα εφαρμογή πυξίδας, η οποία σας βοηθάει να δείτε προς τα πού κοιτάζετε όταν έχετε ανοιχτό το χάρτη, ενώ προσφέρει και άλλες πληροφορίες όπως κλίση και υψόμετρο.

Η εφαρμογή έκτακτης ανάγκης αναβαθμίστηκε και πλέον μπορείτε να καλείτε τις αντίστοιχες υπηρεσίες ακόμα κι αν είστε στο εξωτερικό σε 150 χώρες, με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου.

Το νέο Apple Watch Series 5 εκτός από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι θα προσφέρεται πλέον και σε τιτάνιο και κεραμικό. Η τιμή για το GPS μοντέλο είναι στα $399, ενώ η έκδοση cellular είναι στα $499. Ταυτόχρονα, η τιμή του παλαιότερου Series 3 έπεσε στα $199 ενώ το Series 4 καταργείται. Οι προπαραγγελίες του νέου Apple Watch ξεκινούν σήμερα και θα γίνει διαθέσιμο στις 20 Σεπτεμβρίου.