Volkswagen ID.3 | "Το ηλεκτροκίνητο του λαού"

“Δεν είναι απλά ένα νέο αυτοκίνητο, είναι η αρχή της επίθεσης των ηλεκτροκίνητων”
10 Σεπτεμβρίου 2019 10:39
Volkswagen ID.3 | "Το ηλεκτροκίνητο του λαού"

Η Volkswagen παρουσίασε την τελική έκδοση του ID.3 στο Motor Show της Φρανκφούρτης. Το πρώτο προσιτό, μακράς εμβέλειας ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας θα κοστίζει “κάτω από €30.000”, θα έρθει σε τρεις εκδοχές και θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του στα μέσα του 2020.

Το “μικρότερο” μοντέλο θα έρθει με μπαταρία 45kWh που θα προσφέρει 330 χιλιόμετρα αυτονομία.  Για τις δύο μεγαλύτερες εκδοχές των 58kWh και 77kWh (420 και 550 χιλιόμετρα αντίστοιχα), δεν ανακοινώθηκε τιμή.

Η φόρτιση της βασικής έκδοσης του ID.3 θα γίνεται με 50kW, ενώ η φόρτιση με 100kW θα χρεώνεται παραπάνω. Η VW προσφέρει 8ετή εγγύηση στις μπαταρίες του ID.3 ή 160.000 χιλιόμετρα.

Κι ενώ μπορεί εξωτερικά το ID.3 να μοιάζει με Golf, ο χώρος μέσα θα είναι πολύ περισσότερος. Αφαιρώντας τον κινητήρα και τοποθετώντας τον ηλεκτρικό στον πίσω άξονα, με τις μπαταρίες να τοποθετούνται στο πάτωμα, η καμπίνα απέκτησε πολύ περισσότερο χώρο μπροστά. Ο χώρος μέσα θα είναι πολύ πιο high-tech από αυτό που έχουν συνηθίσει οι πελάτες της εταιρίας, με 10 ιντσών touch screen οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και πλήκτρα αφής σε όλη την καμπίνα. Τα μόνα φυσικά πλήκτρα θα είναι για τα παράθυρα και τα αλάρμ.

Προαιρετικά θα είναι και η νέα φωνητική ψηφιακή βοηθός (Hello ID), ένα HuD για το παρμπρίζ όπου θα βλέπετε πληροφορίες, πακέτο ήχου Beats και είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί.