Η Lamborghini Sian είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της εταιρίας

Και το πιο ισχυρό στην ιστορία της
08 Σεπτεμβρίου 2019 13:51
Η Lamborghini Sian είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της εταιρίας

Ένα ακόμα κάστρο έπεσε μπροστά στην ηλεκτροκίνηση και η Lamborghini παρουσίασε το Sian, το πρώτο της υβριδικό όχημα. Ο V12 κινητήρας αποδίδει 785 ίππους, με έναν ηλεκτρικό των 34 ίππων να παρέχει “άμεση απόκριση”. Το Lamborghini Sian είναι και το πιο ισχυρό όχημα στην ιστορία της ιταλικής εταιρίας παράγοντας συνδυαστικά θερμική και ηλεκτρική ενέργεια 819 ίππων (602kW).

Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη αναλογία βάρους-ισχύος στην ιστορία της, το Sian κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2.8 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 350km/h.

Το ενδιαφέρον στο Sian είναι το πώς ανανεώνει και αποθηκεύει ηλεκτρισμό. Αντί να βασιστεί σε μπαταρίες ιόντων λιθίου όπως τα περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές οι οποίοι είναι τρεις φορές πιο ισχυροί από μπαταρίες και ζυγίζουν τρεις φορές λιγότερο.

Έτσι, σε κάθε φρανάρισμα οι υπερπυκνωτές γεμίζουν με ενέργεια, έτοιμοι να την αποδώσουν στο αμέσως επόμενο πάτημα του γκαζιού. Το Sian είναι ήδη εξαντλημένο, αφού η Lamborghini θα κατασκευάσει μόλις 63 από αυτά τα μοντέλα, τα οποία φυσικά έχουν ήδη πωληθεί.