Η Huawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και απειλές προς το προσωπικό της

Η Huawei περνάει στην αντεπίθεση
04 Σεπτεμβρίου 2019 11:30
Η Huawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και απειλές προς το προσωπικό της

Η Huawei με επίσημη ανακοίνωσή της κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της, παράνομες έρευνες, εκφοβισμό του προσωπικού της και πολλά ακόμα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκμεταλλεύεται την πολιτική και διπλωματική της επιρροή για να επηρεάσει άλλες κυβερνήσεις να απαγορεύσουν εξοπλισμό της Huawei. Επιπλέον, χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που έχει διαθέσιμο – συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών και διοικητικών της δυνάμεων, καθώς και πολλούς ακόμα αδίστακτους τρόπους – για να διαταράξει την κανονική λειτουργία της Huawei και των συνεταίρων της. Αυτά συμπεριλαμβάνουν:

  • Οδηγίες προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να απειλούν, να φοβερίζουν, να εξαναγκάζουν, να δελεάζουν και να υποκινούν τόσο τωρινούς όσο και πρώην υπαλλήλους της Huawei για να στραφούν εναντίον της εταιρίας και να δουλέψουν για αυτούς.
  • Παράνομες έρευνες, κρατήσεις, ακόμα και συλλήψεις υπαλλήλων της Huawei και συνεταίρων της.
  • Απόπειρα παγίδευσης ή προσποίηση πως είναι υπάλληλοι της Huawei για να αποκτήσουν νόμιμο πρόσχημα για αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της εταιρίας.
  • Έναρξη κυβερνοεπιθέσεων για να εισβάλουν στο intranet της Huawei και στα εσωτερικά δίκτυα πληροφοριών.
  • Αποστολή πρακτόρων του FBI στα σπίτια υπαλλήλων της Huawei και πίεση αυτών για συλλογή πληροφοριών σχετικές με την εταιρία.
  • Κινητοποίηση και συνομωσία με εταιρίες που συνεργάζονται με την Huawei ή έχουν μία επιχειρηματική διαμάχη με την Huawei, για να φέρουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της εταιρίας.
  • Έναρξη ερευνών βάσει ψευδών αναφορών των media που στοχοποιούν την εταιρία.
  • Αναζήτηση παλαιών αστικών υποθέσεων οι οποίες έχουν ήδη κλείσει και επιλεκτική έναρξη ερευνών ή κατάθεση εγκληματικών κατηγοριών εναντίον της Huawei βασισμένες σε κατηγορίες περί κλοπής τεχνολογίας.
  • Παρεμπόδιση των κανονικών ρυθμών λειτουργίας και των τεχνικών επικοινωνιών μέσω εκφοβισμού, άρνησης έκδοσης visa, παρακράτησης φορτίων κλπ.

Η Huawei δεν πρόσφερε προς το παρόν αποδείξεις για να υποστηρίξει τις κατηγορίες της, ωστόσο έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις κατηγορίες που της προσάπτει ο Trump. Είναι επίσης η πρώτη φορά από τότε που μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, που εκδίδει τη δική της λίστα κατηγοριών εναντίον των ΗΠΑ.

Το γεγονός παραμένει πως καμία από τις κύριες τεχνολογίες της Huawei δεν ήταν αντικείμενο εγκληματικών ερευνών και πως καμία κατηγορία που εκτοξεύτηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίχτηκε με επαρκή στοιχεία. Καταδικάζουμε εντόνως την κακόβουλη, συγκεντρωτική προσπάθεια της Αμερικανικής Κυβέρνησης να δυσφημίσει την Huawei και να ανακόψει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία.