Η Nokia είναι η βασίλισσα των αναβαθμίσεων του Android

Δείτε τη λίστα με τους top 10 κατασκευαστές
03 Σεπτεμβρίου 2019 10:27
Η Nokia είναι η βασίλισσα των αναβαθμίσεων του Android

Οι αναβαθμίσεις του Android είναι και η αχίλλειος πτέρνα του λογισμικού, αφού ο κατακερματισμός του οδηγεί σε καθυστερήσεις στα updates. Τώρα μία νέα έρευνα  της Counterpoint Research αποκαλύπτει το top 10 των κατασκευαστών όσον αφορά τις αναβαθμίσεις Android στην τελευταία έκδοση.

Τα σκήπτρα λοιπόν στο Android κρατά η Nokia, αφού τα τηλέφωνά της αναβαθμίζονται στη νεότερη έκδοση λογισμικού πολύ πιο γρήγορα από τα τηλέφωνα της Samsung, της Huawei και της Xiaomi. Η έρευνα δείχνει πως το 96% των smartphone της Nokia που πωλήθηκαν από την έκδοση του Android Pie και μετά, είτε διέθεταν ήδη είτε αναβαθμίστηκαν άμεσα στη νέα έκδοση Android. Το ποσοστό αυτό στη Samsung αγγίζει το 89%, στην Xiaomi το 84% και στην Huawei το 82%. Όλες οι υπόλοιπες εταιρίες βρίσκονται κάτω από το 50%!

Συνολικά η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με λίγα χρόνια πριν. Τα μέτρα της Google για να κάνει ευκολότερη τη διαδικασία αναβάθμισης για τους κατασκευαστές αλλά και η απαίτησή της να υποστηρίζονται τα τηλέφωνα για τουλάχιστον δύο χρόνια, έχει οδηγήσει στην πιο γρήγορη αναβάθμιση περισσότερων τηλεφώνων. Ωστόσο, όπως τονίζει η έρευνα, υπάρχει η τάση οι καταναλωτές να κρατούν για περισσότερο χρόνο τα τηλέφωνά τους και η έλλειψη αναβαθμίσεων σημαίνει πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες θα μένουν εκτεθειμένοι από πλευράς ασφαλείας, δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν νέα χαρακτηριστικά και η ζωή των developers θα γίνεται δυσκολότερη αφού θα πρέπει να γράφουν κώδικα για ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό συσκευών.