Τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων 

Αποδοτικά και με ασφάλεια

Τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων

Τα ναρκοπέδια παραμένουν μία ανοιχτή πληγή σε οποιαδήποτε περιοχή έχουν σημειωθεί ένοπλες συρράξεις, ακόμα και μετά το τέλος τους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί σε περίοδο ειρήνης, αφού οι νάρκες παραμένουν πάντα εκεί, σιωπηλοί δολοφόνοι έτοιμοι να εκραγούν.

Η τεχνολογία όμως έρχεται να βοηθήσει σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρία 4M Analytics πιστεύει πως μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τις νάρκες. Με χρήση εκμάθησης μηχανής, συγκεντρώνονται παλιά και νέα δεδομένα τοποθεσιών, καταγράφονται κινήσεις στρατευμάτων και αποκαλύπτεται η θέση των ναρκών.

Οι δοκιμές δύο ετών σε Ισραηλινά ναρκοπέδια είχε ως αποτέλεσμα την τελειοποίηση του συστήματος, το οποίο είναι σε θέση να μειώσει το μέγεθος ενός χάρτη όπου θεωρείται πως βρίσκονται νάρκες έως και 80%, αντιπαραβάλλοντας ιστορικά, γεωγραφικά, τοπογραφικά, οχυρωματικά και άλλα δεδομένα. Οι δοκιμές είχαν απόλυτη επιτυχία αφού οι νάρκες βρέθηκαν όλες μέσα στις ζώνες που είχε προβλέψει το πρόγραμμα και καμία νάρκη δε βρέθηκε σε περιοχές που το πρόγραμμα θεωρούσε ασφαλείς. Η εταιρία κυνηγά τώρα συμβόλαια με κυβερνήσεις για να αρχίσουν το έργο τους σε Κύπρο, Τουρκία, Ουκρανία και Νιγηρία.

Η τεχνολογία μας έχει επικυρωθεί από τρία διαφορετικά projects εδώ στο Ισραήλ, όπου βρήκαμε 100% συσχέτιση μεταξύ των επικίνδυνων περιοχών που ταυτοποιήσαμε και του τι βρήκαμε τελικά. – Raz Ezra, επικεφαλής προϊόντων 4M Analytics

0 σχολια