Το YouTube σταματά να δείχνει τον ακριβή αριθμό συνδρομητών

Διχασμένη η κοινότητα
01 Σεπτεμβρίου 2019 12:08
Το YouTube σταματά να δείχνει τον ακριβή αριθμό συνδρομητών

Η Google αποφάσισε να κάνει πράξη την ανακοίνωση του Μαΐου. Από Δευτέρα λοιπόν και σταδιακά μέσα στο Σεπτέμβριο, αρκετά YouTube κανάλια θα αρχίσουν να βλέπουν στρογγυλοποιημένα νούμερα στον αριθμό των συνδρομητών τους.

Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί σε κανάλια με πάνω από 1.000 συνδρομητές και έχει σκοπό να δημιουργήσει μεγαλύτερη συνέπεια στα νούμερα που φαίνονται σε desktop και mobile εφαρμογές, αλλά κυρίως θέλει να αποβάλει το άγχος των δημιουργών, ειδικότερα την παρακολούθηση των νούμερων σε πραγματικό χρόνο.

Ελπίζουμε αυτό να βοηθήσει όλους τους δημιουργούς να επικεντρωθούν στο να πουν την ιστορία τους και να βιώσουν μικρότερη πίεση σχετικά με τους αριθμούς.

Η αλλαγή ωστόσο έρχεται και με αντιδράσεις. Δημιουργοί ισχυρίζονται πως η αλλαγή δε βοηθάει πραγματικά, αφού αν κάποιος είναι αποφασισμένος να παρακολουθεί τα νούμερα μπορεί να το κάνει από το YouTube Studio και από τα YouTube Analytics. Επιπλέον θεωρούν πως το να γίνει κάποιος συνδρομητής θα είναι λιγότερο προσωπικό επειδή η συνδρομή του δε θα αλλάζει κάποιο νούμερο.

Δεν είναι μόνο οι δημιουργοί που αντιδρούν όμως. Η αλλαγή αυτή θα αποτυπωθεί στην Data API Service της πλατφόρμας και υπηρεσίες όπως το Social Blade δε θα έχουν πλέον κάποιον πρακτικό λόγο ύπαρξης.