Η Apple ζητά συγγνώμη από τους χρήστες για τις ηχητικές καταγραφές της Siri

Και ανακοινώνει αλλαγές
29 Αυγούστου 2019 09:40
Η Apple ζητά συγγνώμη από τους χρήστες για τις ηχητικές καταγραφές της Siri

Η Apple κατηγορήθηκε έντονα όταν αποκαλύφθηκε πως είχε προσλάβει τρίτους για να ακούν τις συνομιλίες των χρηστών με την Siri με σκοπό να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και τώρα ζητάει δημόσια συγγνώμη.

Καταλαβαίνουμε πως δεν ανταποκριθήκαμε πλήρως στα υψηλά ιδανικά μας και για αυτό απολογούμαστε.

Ταυτόχρονα, η Apple αποφάσισε να κάνει μερικές αλλαγές όσον αφορά την ιδιωτικότητα γύρω από τη Siri.

Πρώτον, δε θα κρατάμε πλέον τις ηχητικές καταγραφές των αλληλεπιδράσεων με την Siri. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε απομαγνητοφωνήσεις οι οποίες παράγονται από υπολογιστή για να βοηθήσουμε την Siri να βελτιωθεί.

Δεύτερον, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν αν θα βοηθήσουν την Siri να βελτιωθεί ακούγοντας τα ερωτήματά τους. Ελπίζουμε πως αρκετοί θα επιλέξουν να βοηθήσουν την Siri να γίνει καλύτερη, γνωρίζοντας πως η Apple σέβεται τα δεδομένα τους και διαθέτει ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου. Όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν, θα μπορούν να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή.

Τρίτον, όταν οι πελάτες εγκαταλείπουν, μόνο υπάλληλοι της Apple θα επιτρέπεται να ακούν τα δείγματα ήχου με τις αλληλεπιδράσεις της Siri. Η ομάδα μας θα σβήνει οποιοδήποτε δείγμα το οποίο διαπιστώνεται πως είναι μία κατά λάθος ενεργοποίηση της Siri.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης πως παγώνει τις πολιτικές αποθήκευσης των καταγραφών. Έως τώρα, κρατούσε τυχαίες καταγραφές της Siri για έως και έξι μήνες, ενώ μόλις αφαιρούσε πληροφορίες που μπορούσαν να αναγνωρίσουν ένα χρήστη μπορούσε να τις κρατήσει για ακόμα δύο χρόνια. Πλέον η Apple δε θα κρατά ηχητικές καταγραφές της Siri εκτός και αν ο χρήστης επιλέξει να το κάνει. Ακόμα και τότε όμως, μόνο υπάλληλοι της Apple θα έχουν πρόσβαση σε αυτές και όχι εργολάβοι ή τρίτοι.