Η Google λέει πως δε θα διαπραγματευτεί με την YouTubers Union

Ωστόσο η Google Γερμανίας τους κάλεσε για συνάντηση
28 Αυγούστου 2019 10:39
Η Google λέει πως δε θα διαπραγματευτεί με την YouTubers Union

Το YouTube δήλωσε κατηγορηματικά πως δε θα διαπραγματευτεί με την YouTubers Union, έναν οργανισμό ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των δημιουργών στην πλατφόρμα.

Εξηγήσαμε στην Ένωση με μεγάλη λεπτομέρεια τις ενέργειες που κάνει το YouTube για την προώθηση της διαφάνειας και την υποστήριξη των YouTubers. Κάναμε όμως ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με τις απαιτήσεις τους. – Εκπρόσωπος YouTube

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτή της YouTubers Union, Jorg Sprave, η Google Γερμανίας προσφέρθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους της Ένωσης στα γραφεία της για να “συζητήσουν μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της εργασίας”, πρόσκληση την οποία φυσικά η Ένωση αποδέχθηκε.

Να σημειώσουμε πως η Ένωση μετράει πλέον 23.000 μέλη και έχει την υποστήριξη του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Ευρώπης, της γερμανικής IG Metall. Οι απαιτήσεις της YouTubers Union περιλαμβάνουν δημιουργία εσόδων για μικρότερα κανάλια, τη δυνατότητα να μιλήσει κάποιος με πραγματικό πρόσωπο αν το κανάλι του πρόκειται να διαγραφεί, διαφανείς αποφάσεις διαχείρισης, να μπει τέλος στο demonetization και στο Google Preferred, ένα διαφορετικό σύστημα απόδοσης χρημάτων από διαφημίσεις στους δημιουργούς και το ξεκαθάρισμα των κανόνων για το τι επιτρέπεται και τι όχι ως περιεχόμενο.

Tags: