Τα Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα (στο περίπου)

Δείχνοντας πως ανήκουν στο Facebook
08 Αυγούστου 2019 11:41
Τα Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα (στο περίπου)

Κάτι που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν είναι πως το Facebook είχε αγοράσει το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014. Και τα δύο τεράστια κοινωνικά δίκτυα ανήκουν στην αυτοκρατορία του Mark Zuckerberg και αυτό θα γίνει πολύ πιο ξεκάθαρο στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το Facebook επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του The Information, πως σκοπεύει να αλλάξει τα ονόματα των δύο πλατφορμών. Η αλλαγή θα είναι μικρή αλλά σημαντική. Αναλυτικότερα, το Instagram θα αλλάξει όνομα σε Instagram from Facebook και αντίστοιχα το WhatsApp θα ονομάζεται μετά την αλλαγή WhatsApp from Facebook.

Πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζει ήδη το Facebook σε διάφορες θυγατρικές του εταιρίες όπως η Oculus. Η αλλαγή θα φαίνεται στα ονόματα και των δύο εφαρμογών στα App Store και Google Play, καθώς και στο splash screen όταν κάποιος ανοίγει την εφαρμογή για πρώτη φορά. Για την ώρα η αλλαγή αυτή δεν θα φαίνεται στην αρχική οθόνη του κινητού σας, αλλά αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον.

Μιλώντας στο The Information, ένας αντιπρόσωπος του Facebook δήλωσε:

Θέλουμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως πρόκειται για προϊόντα και υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του Facebook.

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως θέλει να ενισχύσει το κύρος, αλλά και την δημοτικότητα του Facebook, καθώς η πλατφόρμα έχει καθοδική πορεία στις νεαρές ηλικίες, την ώρα που το Instagram και WhatsApp θριαμβεύουν στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.