Η Huawei σημείωσε 20% αύξηση στις πωλήσεις

Παρά τα μέτρα Trump
31 Ιουλίου 2019 10:46
Η Huawei σημείωσε 20% αύξηση στις πωλήσεις

Το ban του Trump στην Huawei απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρίες να συνεργάζονται μαζί της και πολλοί αμφέβαλαν για το μέλλον της εταιρίας. Ωστόσο ένα ρεπορτάζ του BBC αποκαλύπτει πως παρά το γεγονός πως η Huawei μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 20%. Η εταιρία μάλιστα παρουσίασε αύξηση εσόδων έως και 23% για το πρώτο μισό της χρονιάς, ενώ οι αποστολές τηλεφώνων σε δίκτυα λιανικής αυξήθηκαν κατά 24%.

Ωστόσο η Huawei αναγνωρίζει πως τα δύσκολα δεν τελείωσαν ακόμα.

Δεδομένων των θεμελίων που θέσαμε στο πρώτο μισό της χρονιάς, συνεχίζουμε να βλέπουμε ανάπτυξη ακόμα και μετά την πρόσθεσή μας στη μαύρη λίστα. Αυτό δε σημαίνει πως δε μας περιμένουν δυσκολίες. Μας περιμένουν και μπορεί να επηρεάσουν το ρυθμό ανάπτυξής μας έστω και βραχυπρόθεσμα. – Liang Hua, Πρόεδρος Huawei

Να σημειώσουμε πως οι σχέσεις Huawei – ΗΠΑ ήταν τεταμένες από το Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς με τη σύλληψη της CFO της εταιρίας στον Καναδά, ενώ το διάταγμα Trump ήρθε το Μάιο. Εφόσον η κρίση έλαβε χώρα προς το τέλος του εξαμήνου, τα οικονομικά αποτελέσματα δεν έδειξαν αξιοσημείωτη αλλαγή. Τον Ιούνιο, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, είχε δηλώσει πως περιμένει 40% μείωση των πωλήσεων τηλεφώνων σε διεθνές επίπεδο, κάτι που μεταφράζεται σε $30 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, στον τομέα του 5G, η Huawei δε φαίνεται να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα αφού έχει ήδη εξασφαλίσει 50 εμπορικά συμβόλαια και έχει αποστείλει 150.000 σταθμούς σε όλο τον κόσμο.