Εργάτες έσκαψαν τούνελ για να κλέβουν εξαρτήματα iPhone

Σενάριο από ταινία
29 Ιουλίου 2019 10:43
Εργάτες έσκαψαν τούνελ για να κλέβουν εξαρτήματα iPhone

Ζούμε σε μία εποχή που οι πρόωρες “διαρροές” προϊόντων πριν την παρουσίασή τους είναι πολλές φορές μέρος του marketing, δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Στο μακρινό πλέον 2013, διαρροές του iPhone 5c ανάγκασαν την Apple να δημιουργήσει μία “New Product Security”, μία ομάδα ασφαλείας δηλαδή από πρώην στρατιωτικούς, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια της αλυσίδας προμηθευτών για να μη διαρρεύσουν πληροφορίες για τα νέα προϊόντα πριν την ώρα τους.

Όπως αναφέρει το The Information, ένα από τα περιστατικά που είχε αντιμετωπίσει η ομάδα αυτή περιλάμβανε μερικούς εργάτες ενός εργοστασίου στην Κίνα και ένα τούνελ. Οι εργάτες έσκαψαν τούνελ, η είσοδος του οποίου ήταν κρυμμένη πίσω από ένα μεγάλο μηχάνημα, με σκοπό να βγάζουν λαθραία εξαρτήματα των iPhones και έπειτα να τα πουλούν σε ανταγωνιστές της Apple ή δημοσιογράφους.

Η ομάδα ανακάλυψε και άλλα περιστατικά, όπου εργάτες έκρυβαν εξαρτήματα σε παπούτσια, χαρτομάντηλα, ζώνες, εσώρουχα, ακόμα και βρώμικα νερά σφουγγαρίστρας. Πλέον προμηθευτές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για διαρροές, έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα εκατομμυρίων, ακόμα και διακοπή της συνεργασίας με την Apple.

Tags: