Η Γαλλία φορολογεί τις τεχνολογικές εταιρίες και ο Trump απειλεί

“Ο Macron θα πληρώσει την ανοησία του σύντομα”
27 Ιουλίου 2019 09:47
Η Γαλλία φορολογεί τις τεχνολογικές εταιρίες και ο Trump απειλεί

Στις αρχές Ιουλίου η Γαλλία πέρασε ένα νομοσχέδιο για να φορολογήσει τις “ψηφιακές υπηρεσίες” οι οποίες παράγουν πάνω από €750 εκατομμύρια σε παγκόσμια έσοδα και πάνω από €25 εκατομμύρια σε έσοδα στη Γαλλία. Οι εταιρίες αυτές θα πληρώνουν στη Γαλλία το 3% των ετήσιων εσόδων τους που παράγονται από Γάλλους χρήστες.

Ακόμα και πριν ψηφιστεί όμως το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει την αντίδραση των Αμερικανών, μιας και οι εταιρίες που επηρεάζονται πιο πολύ από το νόμο αυτό είναι οι Google, Facebook και Amazon.

Η υπογραφή του Emmanuel Macron “έπεσε” χτες και το νομοσχέδιο έγινε νόμος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Donald Trump, ο οποίος μέσω Twitter ανακοίνωσε αντίστοιχες σημαντικές δράσεις εκ μέρους ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως αν κάποιος πρέπει να φορολογήσει τις αμερικανικές εταιρίες, αυτός είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ και απείλησε πως ο Macron θα πληρώσει την ανοησία του σύντομα. Τέλος ισχυρίστηκε πως τα αμερικανικά κρασιά είναι καλύτερα από τα γαλλικά, υπονοώντας πως θα έρθει φόρος στα εισαγόμενα γαλλικά κρασιά.