Η Huawei απολύει τα 2/3 του προσωπικού Έρευνας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Ως απάντηση στον περιορισμό των δραστηριοτήτων της στη χώρα
24 Ιουλίου 2019 10:18
Η Huawei απολύει τα 2/3 του προσωπικού Έρευνας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Huawei απέλυσε 600 από τους 850 εργαζομένους της στην Futurewei Technologies στις ΗΠΑ, μία θυγατρική της εταιρίας με σκοπό την Έρευνα και Ανάπτυξη. Οι απολύσεις είχαν άμεση ισχύ από τις 22 Ιουλίου και ήρθαν “εξαιτίας του περιορισμού της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας” λόγω της δράσης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ουσιαστικά οι ερευνητές της Futurewei δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εφόσον είναι παράνομο να μεταφερθεί η όποια τεχνογνωσία και πληροφορία στη μητρική εταιρία, ενώ ένας εργαζόμενος δήλωσε ότι κάθε εργασία σταμάτησε τη στιγμή που ίσχυσε το ban.

Στις 17 Μαΐου, η Huawei ζήτησε από όλους στην Futurewei να ανεβάσει τα πάντα στο Huawei cloud, λίγο πριν ισχύσει το ban. Μετά από αυτό, ουσιαστικά η Futurewei σταμάτησε να παράγει έργο- σταμάτησαν τα πάντα.

Απομένουν 1.200 εργαζόμενοι της Huawei σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται σε υποστήριξη πελατών, δημόσιες σχέσεις και αλυσίδες προμηθευτών και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.