Ren Zhengfei: Ο αποκλεισμός της Huawei σημαίνει πως οι ΗΠΑ μένουν πίσω

Δε "μασάει" η Κίνα από απειλές
20 Ιουλίου 2019 09:52
Ren Zhengfei: Ο αποκλεισμός της Huawei σημαίνει πως οι ΗΠΑ μένουν πίσω

Ο ιδρυτής και CEO της Huawei, Ren Zhengfei, έδωσε στο Yahoo Finance μία από τις πιο αναλυτικές συνεντεύξεις από τότε που οι ΗΠΑ έθεσαν την Huawei στη “μαύρη λίστα” τους. Καταρχάς παραδέχτηκε πως η εταιρία δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί αυτό το χτύπημα και σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, είδε τις δύο πρώτες εβδομάδες πτώση στις πωλήσεις έως και 40% σε μερικές χώρες, λόγω της αβεβαιότητας παραμονής στο Android. Ωστόσο μόλις το πρώτο σοκ πέρασε, η Huawei κατάλαβε πως είναι απολύτως ικανή να απεξαρτηθεί από τις ΗΠΑ για τα σημαντικά προϊόντα της.

Όσο για τις κατηγορίες από τον Trump περί κατασκοπείας, απάντησε πως η Huawei δε διαθέτει δίκτυα στις ΗΠΑ ούτε σκοπεύει να πουλήσει 5G προϊόντα εκεί. Ισχυρίζεται πως ο Trump δεν έχει τίποτα στα χέρια του εναντίον της Huawei και τη χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κάτι που δε φαίνεται να έχει και ιδιαίτερο αντίκτυπο για την τελευταία. Θεωρεί μάλιστα πως οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα να χάσουν από την Huawei ειδικά στην 5G τεχνολογία.

Ακόμα κι αν έχουν υπερυπολογιστές και μεγάλης χωρητικότητας συνδέσεις, θα μείνουν πίσω γιατί δεν έχουν υπερ-ταχείες συνδέσεις. Ο αποκλεισμός της Huawei είναι η αρχή που οι ΗΠΑ θα μείνουν πίσω.

Παρά τα προβλήματα όμως ο Zhengfei έχει πίστη στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα και θεωρεί πως σύντομα θα λυθεί το θέμα. Αυτός ο εμπορικός πόλεμος εξάλλου έχει κοστίσει ήδη $30 δισεκατομμύρια στην Huawei, ο Zhengfei όμως θεωρεί πως η εταιρία θα ανακάμψει οικονομικά στα αμέσως επόμενα χρόνια κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στα προϊόντα της.