Σε ιστορικό χαμηλό η αφοσίωση των χρηστών iPhone στην Apple

Εγκαταλείπουν για Android
19 Ιουλίου 2019 10:39
Σε ιστορικό χαμηλό η αφοσίωση των χρηστών iPhone στην Apple

Η Apple έχει παραδοσιακά τη μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών όσον αφορά τα iPhone. Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι το οικοσύστημά της, αφού μετά από χρόνια αγοράς εφαρμογών και υπηρεσιών της εταιρίας, ο χρήστης δύσκολα θα εγκαταλείψει τα προϊόντα της. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, καθώς έρευνα της BankMyCell, εταιρίας που δέχεται μεταχειρισμένα τηλέφωνα για αγορά καινούριου, δείχνει πως η αφοσίωση των πελατών της Apple βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Σε δείγμα 38.000 πελατών από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο, η παραμονή των iPhone χρηστών στην Apple έπεσε 15.2% σε σχέση με το Μάρτιο του 2018. Μάλιστα στο 18% των συναλλαγών, αυτοί που πούλησαν το μεταχειρισμένο τους iPhone επέλεξαν ένα Samsung τηλέφωνο. Η πτώση είναι ακόμα μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη το 2017 όπου η αφοσίωση των Apple πελατών ήταν 92%, ενώ τώρα έχει πέσει στο 73%.

Η έρευνα περισσότερο σημειώνει ένα trend και δεν αντικατοπτρίζει της συνολική εικόνα των εταιριών, αφού όπως σημειώνει και το ίδιο το BankMyCell, τα δεδομένα προέρχονται από άτομα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία του και δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές πωλήσεις που περιλαμβάνουν τις προσφορές των παρόχων και τα Apple Stores. Ωστόσο η έρευνα δεν ξεκαθαρίζει το λόγο που διαπιστώνεται αυτή η πτώση. Είναι λόγω των υψηλών τιμών των iPhone που αποθαρρύνει τους χρήστες και τους κάνει να επιλέξουν μία πιο φθηνή Android επιλογή; Είναι το γεγονός πως πολλοί χρήστες βρίσκουν ολοένα και λιγότερο καινοτόμα την Apple, τη στιγμή που κάποιες Android ναυαρχίδες εμφανίζουν εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες; Εσείς τι πιστεύετε;

Tags: