Σε 6Κ γυρίστηκε το House of Cards

Η σειρά κοιτά το μέλλον της τηλεόρασης
11 Μαρτίου 2015 06:30
Σε 6Κ γυρίστηκε το House of Cards

Το House of Cards είναι μια από τις καλύτερες σειρές εν ζωή στην τηλεόραση. Είναι ήδη γνωστό ότι η δεύτερη σεζόν του House of Cards γυρίστηκε και μεταδίδεται σε 4Κ ανάλυση από το Netflix με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όμως τα δεδομένα πήγαν ένα βήμα μπροστά για την τρίτη σεζόν. Η τρίτη σεζόν της σειράς γυρίστηκε σε ανάλυση 6K(!) με τις ολοκαίνουργιες Red 6K Dragon κάμερες.

Έτσι, τα masters που θα αποθηκευτούν στις βάσεις του Netflix, δηλαδή οι αρχικές ασυμπίεστες κόπιες του House of Cards 3 έχουν ανάλυση , με το μέγεθος του καθένα επεισοδίου να υπολογίζεται στα 5.5TB σε αντίθεση με τη 4Κ έκδοση που είναι 2.5ΤΒ ανά επεισόδιο. To 6K προσφέρει περίπου 9 φορές την ανάλυση και τα pixel του συμβατικού HD.

Σαφώς και στα άμεσα πλάνα της παραγωγής δεν είναι η μετάδοση της σειράς στο πρωτοποριακό 6Κ, την ώρα που το 4Κ δεν έχει εδραιωθεί καν στην αγορά αφού θεωρείται πολυτέλεια για λίγους προς το παρόν, αλλά πρόκειται για την εξασφάλιση του μέλλοντος της, όταν οι τηλεοράσεις προχωρήσουν στο επόμενο στάνταρ. Με βάση όμως την πρόοδο της τεχνολογίας των τηλεοράσεων και λαμβάνοντας υπόψιν ότι φέτος στο CES είδαμε 8Κ UHDTV τηλεοράσεις, το Netflix κοιτά να γίνει ο πρώτος streaming πάροχος σε 6Κ περιεχόμενο, όπως έκανε και στην περίπτωση του 4K, φτάνοντας στο σημείο να πουλάει "Netflix Recommended" τηλεοράσεις. 

Το μέλλον, λοιπόν, προστάζει Frank Underwood σε 6Κ UHDTV, μέχρι τότε θα μείνουμε στην θνητή 1080p έκδοση για τις εξίσου θνητές FullHD οθόνες μας.