Το YouTube καταπολεμά τα trolls των πνευματικών δικαιωμάτων

Αλλάζει το σύστημα αξίωσης copyright
11 Ιουλίου 2019 11:01
Το YouTube καταπολεμά τα trolls των πνευματικών δικαιωμάτων

Πολλά από τα βίντεο στο YouTube περιέχουν μουσική ή γενικότερα περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και σε αυτές τις περιπτώσεις, προχωρά σε αφαίρεση του βίντεο από την πλατφόρμα. Τις περισσότερες φορές οι αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων έχουν βάση και προέρχονται από δισκογραφικές εταιρίες ή εταιρίες παραγωγής ταινιών, αλλά μερικές φορές βίντεο κατεβαίνουν από καταγγελίες ιδιωτών χωρίς κανένα βάσιμο λόγο.

Αυτήν την κατάχρηση του συστήματος από τα trolls θέλει να σταματήσει το YouTube και ανακοινώνει πως προχωρά στην ανανέωση του συστήματος αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων. Πλέον, οποιοσδήποτε καταγγέλλει ένα βίντεο για copyrights θα πρέπει να αναφέρει ρητά ποιο ακριβώς κομμάτι του βίντεο παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Μέχρι τώρα, οι δημιουργοί περιεχομένου δεν μπορούσαν να ξέρουν για ποιο λόγο ακριβώς κατέβηκε το βίντεο τους, με το νέο σύστημα όμως θα μπορούν να εξετάζουν το εν λόγω πρόβλημα και να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές. Τέλος να σημειώσουμε πως το νέο σύστημα ισχύει για τις καταγγελίες χρηστών και δεν πρέπει να συγχέεται με το αυτόματο Content ID σύστημα ελέγχου του YouTube.