Ο ιδρυτής της Huawei υποβαθμίζει την άρση του ban από τον Trump

“Έκανε χάρη στις αμερικανικές εταιρίες”
05 Ιουλίου 2019 10:28
Ο ιδρυτής της Huawei υποβαθμίζει την άρση του ban από τον Trump

Η Huawei είναι στα πρόθυρα της πλήρους επαναφοράς των εμπορικών της σχέσεων με τις αμερικανικές εταιρίες, ωστόσο ο ιδρυτής της εταιρίας, Ren Zhengfei, φαίνεται να μην εκτιμά την αλλαγή πλεύσης του Donald Trump. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Zhengfei ισχυρίστηκε πως η απόσυρση της απαγόρευσης δε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πορεία της εταιρίας, καθώς αυτή πλέον έχει προσαρμοστεί στη νέα εποχή αμερικανικής εχθρότητας.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Trump είναι καλές για τις αμερικανικές εταιρίες. Η Huawei είναι επίσης πρόθυμη να συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα από αμερικανικές εταιρίες. Αλλά δε βλέπουμε μεγάλες αλλαγές από τον τρόπο που λειτουργούμε τώρα. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Ο Trump είχε δηλώσει το Σάββατο πως το ban ήταν άδικο για τις αμερικανικές εταιρίες οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν πως δεν μπορούσαν να πωλούν προϊόντα στην Huawei χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης. Προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως το ban θα στοίχιζε στην Huawei $30 δισεκατομμύρια και $11 δις στις αμερικανικές εταιρίες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πλέον πώς θα κινηθεί η Huawei και αν θα συνεχίσει τα σχέδια της για μια εναλλακτική δομή του Android.