Φως στο τούνελ για την Huawei - Οι ΗΠΑ ανακαλούν μέρος των κυρώσεων

Στις 2 Ιουλίου η πιο κρίσιμη απόφαση
29 Ιουνίου 2019 21:54
Φως στο τούνελ για την Huawei - Οι ΗΠΑ ανακαλούν μέρος των κυρώσεων

Όπως φαίνεται υπάρχει φως στο τούνελ για την υπόθεση της Huawei, αφού οι ΗΠΑ μαλακώνουν την στάση τους απέναντι στην εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε μια νέα εξέλιξη αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping βρήκαν κοινό έδαφος. Το αποτέλεσμα αυτής της ανακωχής είναι η αφαίρεση ορισμένων περιορισμών όσον αφορά την αγορά αμερικανικών τεχνολογιών από την Huawei.

Για την ώρα δεν είναι βέβαιο τι ακριβώς θα αλλάξει, αλλά ο Trump άφησε να εννοηθεί πως οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν το hardware που δεν αποτελεί "μεγάλο και επείγον θέμα εθνικής ασφάλειας". Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την Huawei να αποκαταστήσει κάποιες από τις συνεργασίες της για καταναλωτικά προϊόντα, όπως smartphones και υπολογιστές, αλλά το υλικό δικτύωσης πιθανότατα θα παραμείνει εκτός ορίων.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά την εξέλιξη αυτή, η Huawei παραμένει στην λίστα των «απαγορευμένων» εταιριών και εξακολουθεί να μην μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε αμερικάνικη εταιρία, εκτός αν υπάρχει ρητή άδεια από την κυβέρνηση. Ο Trump δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν η Huawei θα αφαιρεθεί από τη λίστα σε μερικές μέρες. Η συνάντηση που θα τα κρίνει όλα θα λάβει χώρα στις 2 Ιουλίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.