Λάθος του Google Maps οδήγησε εκατοντάδες οδηγούς στα χωράφια

Έμειναν κολλημένοι για ώρες
28 Ιουνίου 2019 10:02
Λάθος του Google Maps οδήγησε εκατοντάδες οδηγούς στα χωράφια

Τις περισσότερες φορές το Google Maps θα σε πάει εκεί που θες από την πιο γρήγορη διαδρομή. Δεν είναι όμως αλάνθαστο και αυτό είναι κάτι που διαπίστωσαν σχεδόν 100 οδηγοί στο Colorado των ΗΠΑ, όταν ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του. Ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο που οδηγούσε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Denver, ανάγκασε το Google Maps να προτείνει μία παράκαμψη. Ωστόσο η παράκαμψη οδήγησε τελικά τους οδηγούς σε έναν εγκαταλελειμμένο χωματόδρομο, ο οποίος λόγω της βροχής των προηγούμενων ημερών έκανε τη διαδρομή αδύνατη για πολλά αυτοκίνητα.

Έτσι, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα που κράτησε κολλημένους τους οδηγούς για ώρες, καταλήγοντας να χάνουν περισσότερο χρόνο από ότι αν περίμεναν να περάσουν από τον αυτοκινητόδρομο. Η Google με τη σειρά της δήλωσε πως το λάθος προκλήθηκε επειδή ο δρόμος αυτός δεν είχε δηλωθεί ως ιδιωτικός.

Ενώ πάντα ψάχνουμε για να προσφέρουμε τις καλύτερες οδηγίες, μπορεί να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων όπως ο καιρός. Ενθαρρύνουμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους, να προσέχουν και να χρησιμοποιούν την κρίση τους όταν οδηγούν.

Tags: