iOS 13 και iPadOS είναι διαθέσιμα πλέον σε public beta

Μαζί και το macOS Catalina
25 Ιουνίου 2019 09:21
iOS 13 και iPadOS είναι διαθέσιμα πλέον σε public beta

Δε χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να πάρετε μια γεύση από το νέο λογισμικό της Apple, μιας και η εταιρία έδωσε την πρώτη public beta των iOS 13, iPadOS και macOS Catalina. Έτσι αν μπορείτε να συμβιβαστείτε με μερικά bugs και προβλήματα συμβατότητας μπορείτε να δείτε καταρχάς το iOS 13, το οποίο θα φέρει το πολυπόθητο dark mode και μεγάλες αναβαθμίσεις στις εφαρμογές της Apple όπως τα Mail, Maps, Notes και Reminders. Υπάρχει επίσης πιο έξυπνη αναζήτηση φωτογραφιών, νέα Memoji, ταχύτερη εκκίνηση εφαρμογών και βελτιωμένη λειτουργία Siri.

Άκρως ενδιαφέρον για τους κατόχους iPad είναι και το iPadOS, το οποίο δανείζεται πολλά στοιχεία από το iOS 13, πρόκειται όμως για μία forked έκδοσή του βελτιστοποιημένη για tablet. Προσφέρει widgets στη home screen, web browsing επιπέδου desktop, μεγάλες αλλαγές στο multitasking με τη δυνατότητα ακόμα και πολλαπλά παράθυρα της ίδιας εφαρμογής, ενώ προσφέρει επιτέλους και υποστήριξη για εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα.

Τέλος, το macOS Catalina επικεντρώνεται στις εφαρμογές, με ξεχωριστά Music, Podcasts και TV apps, ενώ προσφέρεται και έλεγχος στο σύστημα μέσω φωνητικών εντολών. Επίσης το iPad μπορεί να χρησιμεύσει ως δευτερεύουσα οθόνη.