Intel: Φήμη για μείωση τιμών στους επεξεργαστές της για να προλάβει την AMD

Η 3η γενιά Ryzen ταρακούνησε την αγορά
21 Ιουνίου 2019 20:36
Intel: Φήμη για μείωση τιμών στους επεξεργαστές της για να προλάβει την AMD

Οι PC enthusiasts περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς Ryzen επεξεργαστών της AMD που θα φέρει στο προσκήνιο το PCIe 4.0 με τις μητρικές του chipset X570. Η βελτιωμένη απόδοση και η ανταγωνιστή τιμή των προϊόντων της AMD φαίνεται πως ταρακούνησε και την Intel.

Συγκεκριμένα, το DigiTimes μεταφέρει σε ειδικό ρεπορτάζ πως η εταιρεία ετοιμάζεται να μειώσει τις τιμές των desktop επεξεργαστών εως και 15% για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Πηγές από την βιομηχανία κατασκευής μητρικών στην Ταϊβάν επισημαίνουν πως η μείωση θα κυμαίνεται από 10% εως 15% και θα αφορά τα μοντέλα της 9ης, αλλά και της 8ης γενιάς. Στα high-end μοντέλα είναι πιθανό να δούμε τις τιμές να πέφτουν μεχρι και κατά 75 δολάρια.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία από την Intel για το αν θα υπάρξει πράγματι μείωση της προτεινόμενης τιμής λιανικής πώλησης και αν κατι τέτοιο θα ισχύει και για την ελληνική αγορά. Είναι πολύ πιθανό ωστόσο πως η μείωση τιμής στο εξωτερικό θα οδηγήσει σύντομα και σε πιο προσιτές τιμές στα ελληνικά καταστήματα.

Οι Ryzen 3000 επεξεργαστές αναμένονται στις 7 Ιουλίου και παρακάτω ακολουθεί ένας συγκριτικός πίνακας με τα αντίστοιχα μοντέλα της Intel.

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com