Η Apple θεωρείται η 4η μεγαλύτερη εταιρία gaming στον κόσμο

Η δύναμη της πλατφόρμας
21 Ιουνίου 2019 09:36
Η Apple θεωρείται η 4η μεγαλύτερη εταιρία gaming στον κόσμο

Όταν σκέφτεστε gaming εταιρίες, μάλλον σκέφτεστε πρώτα τις τρεις μεγαλύτερες, Microsoft, Sony και Nintendo. Αν μετά από αυτές κατατάσσετε τις EA, Ubisoft, Activision και Blizzard ξανασκεφτείτε το και βάλτε το μυαλό σας να λειτουργήσει αντισυμβατικά. Σύμφωνα με τους αναλυτές του Newzoo, η Apple είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία gaming στον κόσμο.

Κι αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό αφού η Apple δεν παράγει games ή κονσόλες, η απάντηση βρίσκεται στο iPhone. Το τεράστιο μερίδιο που έχουν οι iOS συσκευές στην αγορά, έχουν εκτοξεύσει την Apple στην τέταρτη θέση της gaming βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα δείχνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πόσο έχει γιγαντωθεί το mobile gaming.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Apple εκτιμάται πως κερδίζει $2.09 δισεκατομμύρια από το gaming, μόνο από το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ τα έσοδα όλης της χρονιάς εκτιμούνται στα $9.45 δισεκατομμύρια. Ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτά τα νούμερα βασίζονται στα έσοδα του App Store γενικότερα ή στο μερίδιο που εισπράττει η Apple από τις πληρωμές εφαρμογών στο App Store.

Η Apple αν μη τι άλλο θέλει να ενισχύσει τη θέση της στη gaming βιομηχανία, για αυτό το λόγο εξάλλου αποκάλυψε στο WWDC 2019 τη νέα Apple Arcade συνδρομητική υπηρεσία που θα δίνει πρόσβαση στους gamers σε αποκλειστικά παιχνίδια.