Δοκιμάστε makeup στο YouTube με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας

Το νέο εργαλείο της Google
20 Ιουνίου 2019 09:44
Δοκιμάστε makeup στο YouTube με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας

Το online shopping παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο, έχει το ελάττωμα πως αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου δεν μπορείς να το δοκιμάσεις και να το δεις πάνω σου. Οπότε πολλές φορές αποτελεί ρίσκο η αγορά κάποιου προϊόντος. Με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας όμως, το YouTube θέλει να προσφέρει στους διαφημιζόμενους ένα νέο, τρισδιάστατο και οπτικό μέσο, με το οποίο θα μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Σήμερα, εισάγουμε το AR Beauty Try-On, το οποίο επιτρέπει στους viewers να δοκιμάσουν εικονικά makeup, ενώ ακολουθούν τους YouTube δημιουργούς για να πάρουν συμβουλές, reviews προϊόντων και άλλα. Χάρη στην εκμάθηση μηχανής και την επαυξημένη πραγματικότητα, προσφέρει ρεαλιστικά, εικονικά δείγματα προϊόντων που λειτουργούν σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος.

Η MAC θα είναι από τις πρώτες εταιρίες που θα προσφέρουν μερικά από τα προϊόντα τους για χρήση με AR και η επιτυχία του εγχειρήματος θα κρίνει τη συμμετοχή και άλλων εταιριών. Να σημειωθεί ωστόσο πως το νέο χαρακτηριστικό προσφέρεται ακόμα σε alpha έκδοση, που σημαίνει πως βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξής του και πως η τελική έκδοση μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτό που βλέπετε τώρα.