Libra | Αυτό είναι το νέο κρυπτονόμισμα του Facebook

Το Calibra θα είναι το ψηφιακό πορτοφόλι του
18 Ιουνίου 2019 17:14
Libra | Αυτό είναι το νέο κρυπτονόμισμα του Facebook

Οι φήμες επιβεβαιώνονται και το Facebook ανακοίνωσε και επίσημα πλέον το νέο του κρυπτονόμισμα. Και το όνομα αυτού “Libra”. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Libra δε θα ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από το Facebook, καθώς πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο νόμισμα το οποίο θα κυβερνάται από το Libra Association, μία ανεξάρτητη μη-κερδοσκοπική με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας. Έως τώρα υπάρχουν 28 συνιδρυτές, όπως η Visa, η MasterCard, το PayPal, το eBay, το Spotify, το Facebook και άλλοι και σκοπός τους θα είναι η “διαχείριση και εξέλιξη” το Libra.

Το Libra θα ξεχωρίσει από τα άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, επειδή θα είναι λιγότερο απρόβλεπτο, καθώς θα στηρίζεται από κυβερνητικά κεφάλαια.

Αν αγοράσετε Libra αξίας $50, τα $50 σας μπαίνουν στο Libra Reserve. Σχεδιάστηκε για να είναι σταθερό και να προσφέρει αξία στο Libra, που το κάνει πιο πολύ σαν συμβατικό νόμισμα παρά σας τα ψηφιακά νομίσματα που κυκλοφορούν τώρα. Έτσι δημιουργήθηκαν και τα χαρτονομίσματα. – David Marcus, επικεφαλής Calibra

Χρησιμοποιώντας το Calibra, το ψηφιακό πορτοφόλι που θα έρθει αρχικά σε WhatsApp, Messenger και ως standalone εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν να ξοδεύουν Libra για να πληρώνουν λογαριασμούς, να αγοράζουν ένα καφέ, να πραγματοποιούν τις μεταφορές τους κλπ, χωρίς μετρητά ή κάποια κάρτα.

Περίπου οι μισοί ενήλικες στον κόσμο δεν έχουν ενεργό τραπεζικό λογαριασμό και αυτά τα νούμερα είναι ακόμα χειρότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες και ακόμα χειρότερα για τις γυναίκες. Το κόστος αυτής της εξαίρεσης είναι πολύ υψηλό – για παράδειγμα περίπου το 70% των μικρών επιχειρήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια και $25 δισεκατομμύρια χάνονται κάθε χρόνο από τους μετανάστες μέσω των προμηθειών εμβασμάτων. – Ανακοίνωση Facebook

Το Libra αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2020. Το Facebook δημοσιοποίησε επίσης ένα white paper για το Libra και όλα όσα το αφορούν και μπορείτε να το βρείτε εδώ.