Πόσο θα κοστίσει στην Huawei το ban των ΗΠΑ;

Ο CEO της εταιρίας απαντά
18 Ιουνίου 2019 09:52
Πόσο θα κοστίσει στην Huawei το ban των ΗΠΑ;

Η Huawei είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και ταυτόχρονα ο κατασκευαστής με τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης, στοχεύοντας να εκθρονίσει τη Samsung μέχρι του χρόνου. Ήρθε όμως το ban των ΗΠΑ και τα πράγματα άλλαξαν. Ο CEO της Huawei, Ren Zhengfei, είχε αρχικά δηλώσει πως ο στόχος της πρωτιάς θα πρέπει να μεταφερθεί μπροστά χρονικά, ενώ για πρώτη φορά γίνεται λόγος για συγκεκριμένο κόστος. Ο ιδρυτής και CEO της Huawei λοιπόν θεωρεί πως οι προβλέψεις εσόδων θα μειωθούν κατά $30 δισεκατομμύρια, ενώ αναμένει να παράγει και 60 εκατομμύρια συσκευές λιγότερες φέτος.

Δεν περιμέναμε να μας επιτεθούν τόσο πολύπλευρα. Δεν μπορούμε να προμηθευτούμε εξαρτήματα, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με πολλά πανεπιστήμια, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτα με αμερικανικά εξαρτήματα και δεν μπορούμε καν να συνδεθούμε με δίκτυα που χρησιμοποιούν τέτοια εξαρτήματα.

Ωστόσο ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον και αναμένει μία ανάκαμψη το 2021. Η Huawei είχε δηλώσει έσοδα 721.2 δισεκατομμύρια γουάν (€92.7 δις) πέρυσι. Ο στόχος για φέτος ήταν €115 δις, ο Ren όμως αναμένει πλέον λιγότερα από €90 δις. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, η Huawei δε θα προβεί σε απολύσεις, ενώ θα διατηρήσει και τη χρηματοδότηση του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης.