Η Huawei κατοχυρώνει το Ark OS στην Ευρώπη

Και το HongMeng OS σε άλλες χώρες
14 Ιουνίου 2019 09:21
Η Huawei κατοχυρώνει το Ark OS στην Ευρώπη

Η Huawei φαίνεται πως δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όσο περιμένει να κοπάσει ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ και κατοχυρώνει το φημολογούμενο νέο λειτουργικό της σε διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, έκανε αίτηση για να κατοχυρώσει το Ark OS στην Ευρώπη, καθώς και σε εννέα ακόμα χώρες (Καμπότζη, Καναδά, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Περού και άλλες), με την ονομασία όμως σε αυτές να είναι HongMeng OS.

Οι μέχρι τώρα φήμες ήθελαν το νέο λειτουργικό της Huawei να είναι έτοιμο προς διάθεση στο ευρύ κοινό μέχρι το φθινόπωρο, σε περίπτωση που ο αποκλεισμός της από το Android της Google έχει διάρκεια, ως ένα back-up σχέδιο σε αγορές-κλειδιά, τώρα που απειλείται το επιχειρηματικό της μοντέλο από τις ΗΠΑ.

Η Huawei βρίσκεται στη διαδικασία της πιθανής κυκλοφορίας ενός αντικαταστάτη. Προφανώς θα θελήσουμε να κατοχυρώσουμε τις ονομασίες. – Andrew Williamson, Αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Huawei

Και ενώ λεπτομέρειες για το Ark OS δεν έχουν διαρρεύσει, οι αιτήσεις κατοχύρωσης αποκαλύπτουν πως πρόκειται για λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί από smartphones και φορητούς υπολογιστές, μέχρι ρομπότ και συστήματα αυτοκινήτων. Στο Περού, όπου υπάρχουν 5.5 εκατομμύρια χρήστες Huawei, η αρμόδια αρχή Indecopi που θα χειριστεί την αίτηση κατοχύρωσης δήλωσε πως χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες από την Huawei πριν κατοχυρώσει το HongMeng και έδωσε στην εταιρία περιθώριο εννέα μηνών για να απαντήσει.