Η επί πληρωμή έκδοση του Firefox θα έρθει το φθινόπωρο

Και θα προσφέρει premium υπηρεσίες
11 Ιουνίου 2019 10:27
Η επί πληρωμή έκδοση του Firefox θα έρθει το φθινόπωρο

Από την αρχή του internet οι browsers είναι στην τεράστια πλειοψηφία τους δωρεάν. Εταιρίες όπως η Microsoft και η Apple πρόσφεραν τους δικούς τους browsers μαζί με τα λειτουργικά τους συστήματα και έτσι δεν ήταν λογικό ένας άλλος browser τρίτου να χρέωνε χρήματα για τη χρήση του. Ωστόσο η Mozilla θέλει να σπάσει αυτό το κατεστημένο.

Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρίας, Chris Beard, μία επί πληρωμή εκδοχή του Firefox θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως ο Firefox θα συνεχίσει να παρέχεται δωρεάν και μόνο όσοι θέλουν premium χαρακτηριστικά θα πρέπει να στραφούν σε ένα μοντέλο συνδρομής.

Οπότε, αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι πως δεν υπάρχουν σχέδια για να χρεώσουμε πράγματα τα οποία τώρα είναι δωρεάν. Επομένως θα κυκλοφορήσουμε μία συνδρομητική υπηρεσία και θα προσφέρουμε ένα premium επίπεδο. Και το σχέδιο είναι να κάνουμε το πρώτο φέτος, κατά το φθινόπωρο. Σχεδιάζουμε για Οκτώβριο.

Το τι μπορεί να περιλαμβάνει το συνδρομητικό μοντέλο δεν έχει αποκαλυφθεί, θεωρείται σίγουρο όμως πως θα περιλαμβάνει VPN υπηρεσία και cloud storage. Δεν έχει γίνει επίσης ακόμα λόγος για το ύψος της συνδρομής. Ο Dave Camp, Αντιπρόεδρος του Firefox στην Mozilla συμπλήρωσε τις δηλώσεις του Beard:

Ιδρυθήκαμε βασισμένοι στην πεποίθηση πως το internet πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Ένας υψηλής απόδοσης, δωρεάν και ιδιωτικός Firefox browser θα συνεχίσει να είναι κεντρικός στις προσφορές υπηρεσιών μας. Αναγνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι θέλουν πρόσβαση σε premium υπηρεσίες και μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε και αυτούς χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην ανάπτυξη και τη διάθεση των υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που γνωρίζουν και αγαπούν οι χρήστες Firefox.