Η “επίθεση” της AMD σε Intel και Nvidia μέσω benchmarks στην E3 2019 

Το επόμενο βήμα της εταιρίας στους CPU και τις GPU ξεκινάει επιθετικά

Η “επίθεση” της AMD σε Intel και Nvidia μέσω benchmarks στην E3 2019

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της στη φετινή E3 2019, η AMD βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις νέες της κυκλοφορίες, τόσο στον τομέα των επεξεργαστών, όσο και για τις πιο φρέσκες προτάσεις της στις GPU. Συγκεκριμένα, δια στόματος Lisa Su -CEO στην AMD- καθώς και άλλων στελεχών της εταιρίας, μάθαμε πως οι νέοι 3ης γενιάς Ryzen επεξεργαστές, καθώς και οι νέες Navi κάρτες γραφικών θα γνωρίσουν παγκόσμιο launch στις 7 Ιουλίου. Για ακόμη μία φορά η AMD δε δίστασε να κάνει μετωπική επίθεση στις Intel και Nvidia, δείχνοντας benchmarks τα οποία καυχιόνται για την ανωτερότητα των νέων της προϊόντων, είτε με βάση τα νούμερα αυτά καθαυτά, είτε με βάση την πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επιπροσθέτως, γνωστοποιήθηκαν και τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων 5700 καρτών της Radeon RX σειράς, με την πολυσυζητημένη RDNA αρχιτεκτονική των 7nm. Αναλυτικότερα, μάθαμε πως η απλή Radeon RX 5700 θα έρθει με 36 μονάδες επεξεργασίας, 7.95 TFLOPs, 8GB GDDR6 μνήμης και ρολόγια που στο boost mode φτάνουν τα 1725MHz. Από την άλλη η Radeon RX 5700 XT θα έρχεται με 40 μονάδες επεξεργασίας, 9.75 TFLOPs, 8GB GDDR6 μνήμης, ενώ στο boost το ρολόι χρονίζεται στα 1905MHz. Λίγο πριν το κλείσιμο της παρουσίασης, η Lisa Su ανακοίνωσε και την ύπαρξη μιας επετειακής έκδοσης της Radeon 5700 XT η οποία όμως θα πωλείται αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα της AMD. Η εν λόγω κάρτα γραφικών χρονίζεται ελαφρώς υψηλότερα από την απλή XT (1980MHz στο Boost Clock), κρατάει ίδια μνήμη και ίδιο αριθμό μονάδων επεξεργασίας, ενώ η ισχύς της φτάνει τα 10.14 TFLOPs.

Οι τιμές των καρτών ανέρχονται στα $379 για την Radeon RX 5700, $449 για την Radeon RX 5700XT και $499 για την 50TH Anniversary Edition της 5700 XT. Στο παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε μερικά benchmarks σε gaming περιβάλλον, τα οποία δείχνουν που στέκονται οι Ryzen 3ης γενιάς και νέες Radeon RX απέναντι στον ανταγωνισμό. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η φράση «και όλα αυτά στη μισή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό» ακούστηκε πολλές φορές.

AMD

0 σχολια