Η Ρωσία αναθέτει στην Huawei την ανάπτυξη του 5G δικτύου της

Ρωσία και Κίνα ενωμένες απέναντι στην αμερικανική πίεση
07 Ιουνίου 2019 09:46
Η Ρωσία αναθέτει στην Huawei την ανάπτυξη του 5G δικτύου της

Στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης του Κινέζου Πρόεδρου Xi Jinping στη Μόσχα, υπογράφηκε συμφωνία η οποία προβλέπει την ανάπτυξη 5G δικτύου από την Huawei για το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία, την MTS. Συγκεκριμένα, προβλέπεται “η ανάπτυξη 5G τεχνολογιών και η δοκιμαστική ενεργοποίηση των δικτύων πέμπτης γενιάς μέσα στο 2019 και το 2020".

Jinping και Putin θεωρούν πως η συνεργασία των δύο χωρών έχει φτάσει “σε υψηλά επίπεδα χωρίς προηγούμενο” και δεσμεύτηκαν πως Κίνα και Ρωσία θα “συνεχίσουν να συνεργάζονται στα διεθνή θέματα” και να δίνουν το παράδειγμα για αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη στο παγκόσμιο στερέωμα. Η συμφωνία της Huawei αποτελεί μόνο μία από μια πληθώρα εμπορικών συμφωνιών που υπογράφηκαν, ενώ δεν είναι τυχαίο που η επίσκεψη του Jinping συμπίπτει με την 70η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Huawei βρίσκει λοιπόν έναν ισχυρό σύμμαχο σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι Αμερικάνοι πιέζουν τους συμμάχους τους να αποκλείσουν την εταιρία από τις 5G υποδομές τους. Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei είχε πει προφητικά τον Φεβρουάριο:

Αν τα φώτα σβήσουν στη Δύση, στην Ανατολή θα παραμείνουν ανοιχτά. Η Αμερική δεν αντιπροσωπεύει τον κόσμο. Η Αμερική αντιπροσωπεύει μόνο ένα κομμάτι του κόσμου.