Η Xiaomi εξηγεί πώς λειτουργεί η κάμερα κάτω από την οθόνη

Το τέλος του notch έφτασε
06 Ιουνίου 2019 09:55
Η Xiaomi εξηγεί πώς λειτουργεί η κάμερα κάτω από την οθόνη

Xiaomi και Oppo σκοπεύουν να κάνουν το notch παρελθόν και προετοίμασαν τον κόσμο για τη νέα εποχή με μικρά videos που αποκαλύπτουν ότι οι δυο εταιρίες βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Τώρα, η Xiaomi έχει να πει περισσότερα για τη νέα τεχνολογία και ο Αντιπρόεδρός της, Wang Xiang, μέσω tweets εξηγεί πώς λειτουργεί η κάμερα κάτω από την οθόνη.

Η εμπρόσθια κάμερα της Xiaomi λοιπόν βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής, αλλά αντί να μπει ένα όριο γύρω της, όπως το notch, η κάμερα καλύπτεται με ένα “ειδικό γυαλί χαμηλής ανακλαστικότητας και υψηλής διαπερατότητας”. Ουσιαστικά, εκείνη η περιοχή παραμένει ως έχει όταν λειτουργεί ως οθόνη, αλλά όταν ενεργοποιείται η selfie κάμερα, η περιοχή γύρω από την κάμερα γίνεται άμεσα διαφανής.

Μάλιστα η “έξυπνη” αυτή διάφανη οθόνη λειτουργεί και ως ο φακός της κάμερας, επιτρέποντας τη μέγιστη πρόσληψη φωτός. Με αυτόν τον τρόπο οι εμπρόσθιες κάμερες δε χρειάζεται να γίνουν όσο μικρότερες μπορούν, μία τάση που είχε επικρατήσει με το notch. Αφού δε φαίνονται, μπορεί να τοποθετηθεί μεγαλύτερος αισθητήρας, παράγοντας καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, αντίθετα με τις pop-up κάμερες, εδώ δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη, αυξάνοντας την αξιοπιστία του συστήματος.

Όσο για το ποιο τηλέφωνο θα είναι το πρώτο που θα ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία, η Xiaomi τηρεί σιγή ιχθύος.