Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για να φέρει Radeon γραφικά στα τηλέφωνά της

Η AMD θα μοιραστεί τεχνολογία γραφικών με τον κορεατικό κολοσσό
05 Ιουνίου 2019 09:32
Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για να φέρει Radeon γραφικά στα τηλέφωνά της

Η AMD ανακοίνωσε μία πολυετή συνεργασία που υπέγραψε με τη Samsung, σύμφωνα με την οποία θα μοιραστεί την τεχνολογία των Radeon γραφικών της για χρήση στα Samsung smartphones και σε άλλες mobile εφαρμογές. Πρόκειται για μια συνεργασία από την οποία επωφελούνται και οι δύο εταιρίες. Από τη μία η AMD βρίσκει μια πλατφόρμα να μπει στη smartphone αγορά και από την άλλη η Samsung θα έχει βελτιωμένες επιδόσεις στο gaming με τους Exynos επεξεργαστές της.

Η υιοθέτηση των Radeon τεχνολογιών γραφικών μας στα PC, στις κονσόλες, στο cloud και στο HPC έχει αυξηθεί σημαντικά και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε τώρα με τον ηγέτη της βιομηχανίας για να επιταχύνουμε την καινοτομία των γραφικών στην mobile αγορά. Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα επεκτείνει την εξάπλωση των υψηλής απόδοσης Radeon γραφικών μας στη mobile αγορά, μεγαλώνοντας σημαντικά τη βάση χρηστών Radeon και το οικοσύστημα ανάπτυξης. – Dr. Lisa Su, CEO και Πρόεδρος της AMD

Η AMD θα χρησιμοποιήσει τη νέα RDNA αρχιτεκτονική γραφικών και προφανώς θα αντικαταστήσει τις Mali GPUs της ARM που χρησιμοποιεί η Samsung στα Exynos chips. Στις χώρες που η Samsung χρησιμοποιεί Snapdragon επεξεργαστές, μάλλον θα συνεχίσει να ενσωματώνει τις Adreno GPUs.