Αυτό είναι το νέο πανίσχυρο και πανάκριβο Mac Pro της Apple

Μαζί με την 6K Pro Display XDR οθόνη
04 Ιουνίου 2019 09:39
Αυτό είναι το νέο πανίσχυρο και πανάκριβο Mac Pro της Apple

Οι μικρότερες διαστάσεις του προηγούμενου Mac Pro μπορεί να πρόσδιδαν ομορφιά από πλευράς σχεδιασμού, έχαναν όμως την ευκολία αναβάθμισης και το modularity των παραδοσιακών desktops. Τώρα η Apple φέρνει ένα νέο Mac Pro στην αγορά, βασισμένο αυτή τη φορά σε φιλοσοφία modular κουτιού υπολογιστή, αλλά με πλαίσιο αλουμινίου και χερούλια για εύκολη μεταφορά.

Το modular design του Mac Pro προσφέρει πληθώρα επιλογών, με αρχιτεκτονική μνημών 6 καναλιών με 12 φυσικά DIMM slots που επιτρέπουν έως και 1.5TB RAM. Υπάρχουν επίσης 8 PCIe expansion slots, διπλάσια από την προηγούμενη γενιά και όλα αυτά συνδυάζονται με τους Xeon επεξεργαστές της Intel με έως και 28 πυρήνες για πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπάρχει επίσης το Apple Afterburner το οποίο επιτρέπει playback τριών streams 8K ProRes RAW video περιεχομένου ταυτόχρονα. Στα γραφικά μπορεί να προσφέρει από την Radeon Pro 580X μέχρι 2x Vega II Duos φτάνοντας τα 56 teraflops με 128GB video memory.

Όλη αυτή η δύναμη του workstation για τους επαγγελματίες μπορεί να συνδυαστεί με τη νέα Pro Display XDR οθόνη της Apple. Πρόκειται για μία οθόνη 32 ιντσών με 6K ανάλυση, πάνω από 20 εκατομμύρια pixels και ένα backlighting σύστημα που χρησιμοποιεί μια μεγάλη διάταξη LEDs για να προσφέρει 1.000 nits full screen φωτεινότητας και 1.600 nits μέγιστη φωτεινότητα. Μάλιστα, χάρη στο σύστημα ψύξης της, μπορεί να αντέξει 1.000 nits φωτεινότητας συνεχόμενα χωρίς χρονικό περιορισμό.

Η Pro Display XDR δίνει 40% περισσότερο χώρο στην οθόνη από την Retina 5K. Η P3 χρωματική παλέτα και το πραγματικό 10-bit χρώμα με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα την κάνουν ιδανική για video και photo editing. Διαθέτει bezels 9mm, σώμα αλουμινίου, ενώ το προαιρετικό Pro Stand προσφέρει πολλές επιλογές τοποθέτησης. Μία μοναδική θύρα Thunderbolt 3 επιτρέπει τη σύνδεση με τα Mac, υποστηρίζοντας έως και 6 οθόνες για 120 εκατομμύρια συνολικά pixels.

Το νέο Mac Pro θα είναι διαθέσιμο προς αγορά το φθινόπωρο, ξεκινώντας από $5.999. Το φθινόπωρο θα γίνει διαθέσιμη και η Pro Display XDR ξεκινώντας από τα $4.999. Το Pro Stand θα κοστίζει $999 και το VESA Mount Adapter θα κοστίζει $199.

Tags: