Η πρώτη 5G μετάδοση του BBC διακόπηκε επειδή τους τελείωσαν τα δεδομένα της SIM

“Ρουφάει” data με εκπληκτικούς ρυθμούς
03 Ιουνίου 2019 10:55
Η πρώτη 5G μετάδοση του BBC διακόπηκε επειδή τους τελείωσαν τα δεδομένα της SIM

Το 5G θα είναι το μέλλον του mobile internet. Οι ταχύτητες και η έλλειψη lag είναι εντυπωσιακές, ανοίγοντας την πόρτα σε πληθώρα εφαρμογών. Ωστόσο, αν το LTE καταναλώνει πολλά δεδομένα, τι θα γίνει με το 5G; Την απάντηση έρχεται να δώσει το BBC, αν και όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε. Όχι με ρεπορτάζ για το θέμα δηλαδή, αλλά μέσω ενός απροόπτου.

Ο ρεπόρτερ του BBC, Rory Cellan πραγματοποίησε την πρώτη 5G μετάδοσή του σε έξι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Και όλα πήγαιναν καλά για τα πρώτα 15 λεπτά. Το πρόγραμμα έπειτα διακόπηκε λόγω “τεχνικών δυσκολιών”. Όπως ανακαλύφθηκε αργότερα, δεν επρόκειτο για σφάλμα του 5G δικτύου, αλλά οφείλεται στο ότι το τηλεοπτικό δίκτυο έφτασε στο όριο των επιτρεπόμενων δεδομένων από τη SIM κάρτα που χρησιμοποιούσε.

Το streaming μέσω 5G επιτρέπει υψηλότερες αναλύσεις και ποιότητα από ποτέ, με το αποτέλεσμα να είναι μάλλον εντυπωσιακό. Ωστόσο αποκαλύπτεται ένα πρόβλημα για τον καταναλωτή, αυτό της κατανάλωσης δεδομένων. Οι πάροχοι, όταν έρθει η 5G εποχή, θα πρέπει να καταστρώσουν νέα πακέτα δεδομένων που θα προσφέρουν πολλά περισσότερα data στους καταναλωτές.

Tags: