Φήμη: Το Galaxy Note 10 δε θα έχει audio jack και πλήκτρα

Η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή που έχει γίνει στα Note
31 Μαΐου 2019 09:24
Φήμη: Το Galaxy Note 10 δε θα έχει audio jack και πλήκτρα

Οι Galaxy Note συσκευές της Samsung παρουσιάζονται παραδοσιακά τον Αύγουστο κάθε έτους και μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ξεκινούν οι φήμες και οι διαρροές για αυτές. Σύμφωνα με το Android Police λοιπόν το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από την εταιρία, το Galaxy Note 10 θα έρθει σε δύο εκδόσεις, ένα κανονικού μεγέθους Note και ένα μικρότερο.

Και οι δύο εκδόσεις ωστόσο θα φέρουν μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές. Καταρχάς εξαλείφεται το audio jack των 3.5mm. Αν η πληροφορία είναι σωστή, σημαίνει πως πέφτει και το τελευταίο κάστρο – τουλάχιστον από τους μεγάλους κατασκευαστές - αυτών που χρησιμοποιούν audio jack για τα ακουστικά τους, καθώς όλες οι άλλες εταιρίες το έχουν εγκαταλείψει στις high-end συσκευές τους. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή είναι πως οι συσκευές δε θα διαθέτουν φυσικά πλήκτρα. Αντί αυτού, το power, η αυξομείωση της έντασης και η Bixby θα διαθέτουν ειδικές περιοχές στο πλάι της συσκευής οι οποίες θα είναι ευαίσθητες στην αφή, όπως λειτουργεί δηλαδή o αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy S10e, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και power button.

Σκοπός είναι το Galaxy Note 10 να έχει μία ενιαία κατασκευή, αυξάνοντας την αντοχή σε σκόνη και υγρά, μειώνοντας την περιπλοκότητα του σχεδιασμού και αυξάνοντας το χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία.