Στα δικαστήρια των ΗΠΑ καταφεύγει η Huawei

Για να καταστήσει το ban της αντισυνταγματικό
30 Μαΐου 2019 12:40
Στα δικαστήρια των ΗΠΑ καταφεύγει η Huawei

Η Huawei στρέφεται στη δικαστική οδό για να σταματήσει τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά και κατ’ επέκταση από τις αμερικανικές εταιρίες. Συγκεκριμένα ζητά την κήρυξη του νέου νόμου ως αντισυνταγματικού, αφού παραβιάζει την ορθή νομική διαδικασία, θέτοντας την Huawei ουσιαστικά υπόλογη χωρίς καμία δίκη, κάτι που απαγορεύεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Τονίστηκε επίσης πως οι ΗΠΑ δεν έχουν την παραμικρή απόδειξη περί κατασκοπείας της Huawei για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει παρέχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως η Huawei αποτελεί απειλή ασφαλείας. Δεν υπάρχει φωτιά, δεν υπάρχει καπνός. Μόνο εικασίες.

Η Huawei θεωρεί το δικαστικό σύστημα ως την τελευταία  γραμμή άμυνας και εναποθέτει τις ελπίδες της στην ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστηρίων των ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή της εταιρίας φαινομενικά μόνο θετική μπορεί να είναι για την ίδια, αφού ή θα αναγκάσει την κυβέρνηση Trump να την αποσύρει από τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ ή θα αναγκάσει την κυβέρνηση να παρέχει στοιχεία για να αποδείξει τις μέχρι τώρα κατηγορίες.