Το Twitter ερευνά αν θα επιτρέπει τους υποστηρικτές της Λευκής Υπεροχής στο site του

Αποκλεισμός ή διάλογος;
30 Μαΐου 2019 09:53
Το Twitter ερευνά αν θα επιτρέπει τους υποστηρικτές της Λευκής Υπεροχής στο site του

Το Twitter είχε πάντα πολύ ενεργούς υποστηρικτές της Λευκής Υπεροχής στην πλατφόρμα του. Ωστόσο σε μια εποχή που τα υπόλοιπα social media έχουν κάνει ήδη ενέργειες και υιοθετούν μία αυστηρή πολιτική σχετικά με δηλώσεις μίσους, το Twitter αποφάσισε τώρα να ερευνήσει βαθύτερα το θέμα. Όπως αποκαλύπτει στο Motherboard, η έρευνα αφορά τη χρήση του Twitter από τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης ιδεολογίας για να αποφασιστεί αν πρέπει να τους αποκλείσει ή να τους κρατήσει, ώστε να τους κάνει λιγότερο φανατικούς μέσα από αντίλογο και συζήτηση. Η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς τους οποίους αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Κρύβοντας πράγματα δεν τα κάνεις να εξαφανιστούν” δήλωσε η Vijaya Gadde του Twitter, αναφέροντας πως έχουν αποδείξεις στην εταιρία πως μια πιο ανοιχτή προσέγγιση του θέματος έχει λειτουργήσει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις. Υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου προειδοποιούν πως τα bans απλά σπρώχνουν τη ρητορική μίσους σε άλλα μέσα, ενώ μπορεί να τιμωρήσουν και τους λάθος ανθρώπους. Ο αντίλογος λέει πως το Twitter έχει αυτά τα άτομα εδώ και χρόνια στην πλατφόρμα του να απειλούν και να παρενοχλούν άλλους χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, το κατά πολύ μεγαλύτερο Facebook έχει λάβει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό, με αυστηρή πολιτική στο θέμα ρητορικής μίσους. Εσάς ποια η άποψή σας; Πλήρης ελευθερία λόγου όπου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει ή αποκλεισμός ορισμένων ομάδων;