Η OnePlus επιβεβαιώνει πως το Android Q θα έρθει και σε παλαιότερες συσκευές της

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία
29 Μαΐου 2019 10:47
Η OnePlus επιβεβαιώνει πως το Android Q θα έρθει και σε παλαιότερες συσκευές της

Στις Android συσκευές, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού μόλις ξεπεράσουν τη διετία. Οι κατασκευαστές προτιμούν να καταναλώσουν τους πόρους τους στην προώθηση των νέων συσκευών τους από το να προσφέρουν υποστήριξη στις παλιές, κάτι όχι και τόσο πρακτικό για αυτούς που θέλουν ή αναγκάζονται να κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο από την πλευρά της OnePlus τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η εταιρία είχε προσφέρει το Android 9 Pie στα OnePlus 3 και 3Τ, κινητά τα οποία είχαν συμπληρώσει τριετία. Με το Android Q να αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά, αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται σε ποια κινητά θα προσφέρει η εταιρία την αναβάθμιση. Η OnePlus έρχεται λοιπόν να επιβεβαιώσει επίσημα πως το Android Q θα διατεθεί στο OnePlus 7 Pro, τα OnePlus 6/6T, αλλά και στα OnePlus 5/5T τα οποία συμπληρώνουν δύο χρόνια ζωής τον Ιούνιο. Άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης.

Ήδη έχουμε δώσει το Android Q Developer Preview στο forum για τα OnePlus 7 Pro και OnePlus 6/6T. Για αυτούς που αναρωτιούνται, μείνετε ήσυχοι: Το Android Q θα έρθει και στα OnePlus 5 και 5T.