Βάλτε το όνομά σας σε εισιτήριο για τον Άρη

Για την Mars 2020 αποστολή της NASA
26 Μαΐου 2019 11:00
Βάλτε το όνομά σας σε εισιτήριο για τον Άρη

Ίσως το να ταξιδέψετε στο διάστημα και να εξερευνήσετε νέους κόσμους να μην είναι ακόμα εφικτό στη γενιά μας, μπορείτε όμως να συμβιβαστείτε με το αμέσως επόμενο πιο κοντινό. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα εισιτήριο για τον Άρη το οποίο αναγράφει το όνομά σας. Πριν ενθουσιαστείτε, αυτό δε σημαίνει φυσικά πως θα πάτε εσείς οι ίδιοι στον Άρη αλλά…μόνο το όνομά σας.

Το όνομά σας λοιπόν θα μεταφερθεί μαζί με εκατομμύρια άλλα σε ένα chip, το οποίο θα ενσωματωθεί στο Mars 2020 rover. Κι επειδή είναι μάλλον απίθανο να δει κανείς το όνομά σας στο chip, θα έχετε ως απόδειξη το “boarding pass” της NASA, αποτελώντας ένα μικρό κομμάτι διαστημικής ιστορίας.

Καθώς ετοιμαζόμαστε να εκτοξευθούμε σε αυτήν την ιστορική αποστολή στον Άρη, θέλουμε όλοι να μοιραστούν αυτό τα ταξίδι εξερεύνησης. Είναι μια ιστορική στιγμή για τη NASA, καθώς ξεκινάμε το ταξίδι για να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τους κοντινούς μας πλανήτες, ακόμα και την προέλευση της ίδιας της ζωής. – Thomas Zurbuchen, Science Mission Directorate, NASA

Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας για να λάβετε το boarding pass σας για τον Άρη από εδώ.